Kdo si v CS:GO ve výhrách vystřílel nejvíc? První hráč překonal 2 miliony dolarů
Esport CS:GO Článek Kdo si v CS:GO ve výhrách vystřílel nejvíc? První hráč překonal 2 miliony dolarů

Kdo si v CS:GO ve výhrách vystřílel nejvíc? První hráč překonal 2 miliony dolarů

Michael Douša

Michael Douša

7. 10. 2022 19:09

S každým rokem se množství peněz v CS:GO esportu zvyšuje, kdo tedy stojí na vrcholu tabulky?

Reklama
S každým rokem se množství peněz v CS:GO esportu zvyšuje, kdo tedy stojí na vrcholu tabulky?

Každý ví, že hráči nemají výhry na turnajích jako svůj primární příjem. Ačkoliv jsou to opravdu velké částky, ne vždy je to dost na to, aby hráčův podíl na výhře vůbec zaplatil jeho výplatu. I přesto je zajímavé se na tuto statistiku podívat a uvědomit si, jak velké obnosy peněz se v esportu točí. Zvlášť, když je na světě nyní jeden, který teprve nedávno prolomil bariéru vyhraných 2 milionů dolarů jako jednotlivec. Nikoliv pro celý tým, ale děleno pěti.

Jak úvodní fotka napovídá, musí to být někdo z někdejších Astralis. Jejich éra přišla ještě před koronavirovou pandemií, takže se nikdo neomezoval a do výher házel peníze jako na běžícím páse. A že toho Astralis navyhrávali opravdu mnoho.

Ten tajemný vítěz však už v Astralis není a před necelým rokem přesedlal na jiného koně, kterým jsou Vitality. Peter "dupreeh" Rasmussen si za svou kariéru nasbíral už $2 014 331, v přepočtu tedy neuvěřitelných 50 milionů korun a 500 tisíc korun. A pak, že "jsou ty počítačové hry k ničemu."

V těsném závěsu za ním můžeme najít tři další hráče z originální pětky Astralis. V tomto pořadí jsou za ním Andreas "Xyp9x" Hojsleth, Nicolai "device" Reedtz a Lukas "gla1ve" Rossander. Poslední jmenovaný se drží už v relativním odstupu s $1 828 042. Po krátké odmlce pak najdeme doposud asi nejlepšího hráče světa, Aleksandra "s1mple" Kostyljeva s $1 663 721.

Jak dlouho mu tohle prvenství vydrží? Dost možná ještě dlouho. NaVi a s1mple v současnosti mají dominantní pozici, ale také relativně velký odstup od dupreeha, Xyp9x a gla1ve na tom v Astralis nejsou zrovna nejlépe a hrozí jim, že na RMR turnaji vypadnou ještě před začátkem samotného Majoru. A device? O tom už dlouho nikdo nic neslyšel od doby, co odešel na zdravotní pauzu v NIP. Takže si dupreeh ještě může hovět v relativním klidu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama