K0nfig končí v Astralis na základě vzájemné dohody po incidentu na Maltě
Esport CS:GO Článek K0nfig končí v Astralis na základě vzájemné dohody po incidentu na Maltě

K0nfig končí v Astralis na základě vzájemné dohody po incidentu na Maltě

Michael Douša

Michael Douša

12. 10. 2022 19:22

K0nfig se podělil o traumatizující zážitek z Malty

Reklama
K0nfig se podělil o traumatizující zážitek z Malty, který nejspíše vedl k ukončení jeho kontraktu.

Kristian "k0nfig" Wienecke byl součástí týmu Astralis skoro rok, nyní je však pohádka u konce. Tým se bez k0nfiga v sestavě nekvalifikoval na IEM Rio Major turnaj, což je pro organizaci bolestivá rána. Stalo se tak totiž poprvé od vzniku organizace v roce 2016. 

Situaci z Malty jsme pokrývali již dříve, tentokrát však k0nfig sepsal "svou stranu příběhu". Tam k0nfig píše, že se k němu jeden ze zaměstnanců nočního klubu choval velmi agresivně, naplival mu do obličeje a též ho do něj kopnul, načež začal utíkat. K0nfig se za ním rozběhl a snažil se ho konfrontovat, což vedlo k další rvačce, kde k0nfigovi údajně zlomil nohu a kopal mu do obličeje.

Dánský střelec vyjádřil lítost nad svým chováním při druhém incidentu, tvrdí, že "nikdo nemůže za to, kde nyní jsem, kromě mě samotného." K0nfig má za sebou již dvě operace nohy a nyní potřebuje čas pro sebe, tvrdí. "Potřebuju tenhle čas pro to, abych se zotavil jak fyzicky tak psychicky. Je to nejtěžší období mého života a já to přijímám."

Nikam neodcházím. Využiju tenhle pád k něčemu pozitivnímu. Tohle nejsem já, já se nevzdávám a udělám všechno co je nutné, abych se stal god-level CS hráčem, kterým vím, že můžu být.

Na podporu dánského hráče se už vyjádřily různé osobnosti, mezi nimi i Duncan "Thorin" Shields, který tvrdí, že s pochybnými zaměstnanci nočních klubů na Maltě má své zkušenosti a věří, že k0nfig se může navrátit ve skvělé formě jako jeden z hráčů, které Astralis dovedl k těm pár úspěchům, které tým za poslední měsíce zažil.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama