Začíná play-off EPL: Pokoří FaZe cestu smrti?
i Zdroj: Photo credits: @ESLCS, Twitter
Esport Counter Strike 2 Článek Začíná play-off EPL: Pokoří FaZe cestu smrti?

Začíná play-off EPL: Pokoří FaZe cestu smrti?

Michael Douša

Michael Douša

6. 5. 2024 20:30

Tradičně se jedna skupina na turnajích špičkového formátu označuje jako skupina smrti. FaZe sice tentokrát takovou skupinu neměli, místo toho ale vyfasovali play-off cestu smrti.

Reklama

Zatímco Virtus.pro by pro účast v semifinále stačilo vyhrát proti rozpadajícím se GamerLegion, nevyzpytatelným TheMongolz a ucházejícím Complexity, FaZe tentokrát vytáhli opravdu krátkou sirku. První zápas proti Monte sice není žádná krizovka, pro postup do semifinále by ale museli zvítězit proti ne jedněm, ale dokonce dvěma předchozím Major šampionům. 

Nejprve NAVI, poté Vitality.  Světové jedničky tak pro svůj druhý turnaj v řadě budou muset opravdu zamakat, protože na ně čekají světové dvojky v Ro12, a poté světové šestky ve čtvrtfinále s Mathieu “ZywOo” Herbautem a jeho AWP v čele. 

FaZe na IEM Chengdu || Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group
FaZe na IEM Chengdu || Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group

Takto vylosovaný pavouk však nechává spoustu prostoru i třeba G2, kteří až do střetu s MOUZ budou v zápasech za úplně jasné favority. Jak jsme ovšem mohli vidět, být za favority nestačí. Ve své skupině G2 prohráli proti TheMongolz a poté i proti M80, než se jim povedlo se vykoupit výhrou nad Falcons a vítěznou odvetou proti M80. Že by ale byli favority na vítězství celého turnaje, to opravdu říct nejde.

To však nic nemění na tom, že je oč hrát. Vítěz turnaje si odnese jednosměrnou jízdenku na IEM Cologne 2024 a s ní i 170 tisíc dolarů, v přepočtu necelé 4 miliony korun českých. Příjemná výplata za měsíční dovolenku na Maltě, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama