Complexity se přes Natus Vincere probojovali až do čtvrtfinále, jak se to stalo?
i Zdroj: Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek Complexity se přes Natus Vincere probojovali až do čtvrtfinále, jak se to stalo?

Complexity se přes Natus Vincere probojovali až do čtvrtfinále, jak se to stalo?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

6. 5. 2024 12:58

Jedním z posledních zápasů skupinové fáze ESL Pro League Season 19 bylo postupové utkání mezi evropskými velikány a severoamerickými střelci. O krok dál odešli Complexity, kteří se úspěšně dostali do čtvrtfinále, NaVi zůstali v druhém kole play-off.

Reklama

Posledními členy play-off ze skupiny B byli NaVi a Complexity, kteří následně v horním pavouku skupiny bojovali o další postup, tentokrát přímo do čtvrtfinále. Tato dvě mužstva proti sobě naposledy stála v lednu tohoto roku na BLAST Premier Spring Groups. Odtamtud vítězně odešli NaVi po dvou úspěšných mapách.

Tentokrát se začali na Ancient, který si vybral právě evropský tým. I přesto, že na ní NaVi nemají nejlepší procentuální úspěšnost za poslední dobu, pořád jsou na tom lépe, než Complexity. A to se také už v na začátku projevilo, NaVi do hry vstoupili pravou nohou napřed a z prvního poločasu si odnesli dvoubodový náskok. V druhém svoje vedení pouze rozšiřovali, i přes krátké snahy Complexity to obrátit. Ancient skončil 13-8 pro NaVi.

Complexity zvolili Anubis. První polovina byla absolutně vyrovnaná. Počátek hrál sice do karet více NaVi, Complexity to ale záhy dotáhli a v druhé části dominovali oni, NaVi začali zaostávat. Skončili 13-9 pro Complexity.

Rozhodující byl Nuke, na kterém měli výraznou procentuální výhodu NaVi, za poslední tři měsíce na něm na rozdíl od Complexity vyhráli většinu zápasů. Tentokrát k tomu bohužel většinově ukrajinské mužstvo nemohli připsat další úspěch. I přes velmi vyrovnanou první část se NaVi zasekli na vlastní teroristické straně, kde získali pouze bod z pistolkového kola, každé další vyhráli Complexity. A to konkrétně osm v kuse, čímž to uzavřeli.

Nejlepším hráčem, co se zabití týče, byl Michael “Grim” Wince s 55 zabitími. Největší způsobené poškození měl ale průměrně Jonathan “EliGE” Jablonowski 98, 3. 

Pro ani jeden tým není tento výsledek jakkoliv traumatizující, protože oba týmy pokračují do play-off. Complexity znovu uvidíme až ve čtvrtfinále, zatímco NaVi již v druhém kole play-off. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama