Jak na Androidu vyřešit problém s ghost touch alias náhodným klikáním na displej
i Zdroj: Fotobanka Freepik.com (s licencí)
Zajímavosti Článek Jak na Androidu vyřešit problém s ghost touch alias náhodným klikáním na displej

Jak na Androidu vyřešit problém s ghost touch alias náhodným klikáním na displej

Michal Komprda

Michal Komprda

Trápí tě na tvém Androidu nechtěné dotyky, které nereagují na tvé povely? Problém může být skrytý v jednoduchých detailech.

Reklama

Zažíváte pocit, jako by váš Android měl vlastní vůli? Náhodné otevírání aplikací, psaní nesmyslných zpráv nebo dokonce fantomové hovory? Může za to nepříjemný jev zvaný ghost touch. Vaše obrazovka reaguje na neexistující dotyky a způsobuje chaos. Ať už se jedná o náhodné stisky, nefunkční oblasti obrazovky nebo jiné podivné chování, tento problém může být způsoben různými faktory.

ai-asistenti-revoluce-v-ovladani-elektroniky-anebo-dalsi-tamagotchi

AI asistenti: Revoluce v ovládání elektroniky, anebo další Tamagotchi?

Tento rok se objevují nová zařízení – osobní AI asistenti jako Rabbit R1, kteří představují revolučně novou formu zařízení.…

Vyměňte nabíječku telefonu

Všimli jste si, že váš telefon Android se zblázní, když je připojen k nabíječce? Zdvojené dotyky a nečekané reakce mohou být způsobeny nekvalitním nabíjecím příslušenstvím. Levné nabíječky mohou rušit citlivou vrstvu obrazovky, která čte vaše dotyky, a způsobovat tak nepříjemné problémy. Vyzkoušejte jinou nabíječku a pokud se problém vyřeší, investujte do originálního příslušenství od výrobce vašeho telefonu.

Vyčistěte dotykovou obrazovku telefonu

Dotyková obrazovka vašeho telefonu potřebuje pro správnou funkci přímý kontakt s vašimi prsty. Pokud se na ní nahromadí nečistoty, jako je prach nebo mastnota, může dojít k falešným dotykům nebo k tomu, že telefon nebude vykazovat žádnou odezvu. Abyste předešli těmto problémům, pravidelně čistěte displeji měkkým a mírně navlhčeným hadříkem. Pozor si dejte na praskliny na displeji, které mohou problém ještě zhoršit.

Vyměňte ochranu displeje

Ochranné fólie jsou skvělým způsobem, jak ochránit displej vašeho telefonu, ale mohou také způsobit problémy. Nečistoty, bubliny nebo nekvalitní materiál mohou vést k falešným dotykům. Pokud máte problémy s dotykovou obrazovkou, zkuste fólii sundat a vyčistit displej. Pokud se problém vyřeší, investujte do kvalitnější fólie a pečlivě ji nalepte.

Udržujte své zařízení aktuální

Zatímco problémy s hardwarem jsou častější příčinou dotykových duchů, nemůžeme vyloučit ani software. Starší verze Androidu nebo chyby v některých aplikacích mohou způsobit, že se váš telefon bude chovat, jako by se ho někdo dotýkal. Pravidelná aktualizace systému a aplikací je proto klíčová pro odhalení a opravu těchto softwarových problémů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama