Indiana Jones and The Great Circle – datum vydání, platformy, cena
i Zdroj: Bethesda Softworks
Gaming Indiana Jones Článek Indiana Jones and The Great Circle – datum vydání, platformy, cena

Indiana Jones and The Great Circle – datum vydání, platformy, cena

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hráči zažijí jedinečné dobrodružství s Indiana Jonesem již koncem letošního roku. Máme pro vás kompletní přehled nejzásadnějších informací o akční novince od Bethesdy.

Reklama

Jednou z nejočekávanějších her letošního roku je bezpochyby Indiana Jones and The Great Circle. Akční novinka od Machine Games (tvůrci moderní trilogie Wolfenstein), kterou vydává Bethesda Softworks, dostane nálepku časové exkluzivity pro určité platformy.

Datum vydání, platformy, edice, cena

Indiana Jones and The Great Circle vychází 9. prosince 2024 na PC a Xbox Series. Zhruba půl roku bude časovou exkluzivitou. Poté se hry dočkají i majitelé konzolí PlayStation 5, na které bude dostupná na jaře příštího roku. Přesný termín zatím není.

Titul je možné koupit ve dvou edicích. Základní verze pouze se hrou stojí na Steamu 69,99 eura (zhruba 1 800 Kč) a na Xboxu 2 099 korun. Vyšší Digital Premium Edition lze na Steamu pořídit za 99,99 eura (asi 2 500 Kč) a na Xboxu za 2 849 korun. Edice obsahuje navíc 3denní předčasný přístup, příběhové rozšíření The Order of Giants, digitální artbook a oblek Temple of Doom. Prémiovou verzi je případně možné přikoupit i později, a to za 869 korun.

Hra bude také od prvního dne vydání dostupná v rámci předplatné služby Game Pass.

Příběh

Dějově se Indiana Jones and The Great Circle odehrává v období mezi událostmi z filmových snímků Dobyvatelé ztracené archy a Poslední křížová výprava. Tedy někdy kolem roku 1937.

Akce začíná na ikonické Marshallově univerzitě v Bedfordu, kde je doktor Jones profesorem archeologie. Odsud se posléze vypraví řešit další záhady, které jej zavedou do Vatikánu, k egyptským pyramidám i do Himalájí.

Herní Indiana Jones láká na akci, dobrodružství a Harrisona Forda
i Zdroj: Machine Games

Herní Indiana Jones láká na akci, dobrodružství a Harrisona Forda

Indiana Jones and The Great Cicle vypadá na záběrech ze hry skvěle. Vývojáři z Machine Games konečně prozradili detaily a…

Hlavním cílem však bude odhalení jedné z největších záhad historie, po které pátrají i nacisté, aby se zmocnili její nadpřirozené síly. Během honby za pokladem hráči narazí na známé postavy z filmů i zcela nové tváře, které budou přátelské i nepřátelské.

Hratelnost

Akční adventura z pohledu první osoby nabídne imerzní souboje s nacisty, zdolávání překážek, vyhýbání se smrtícím pastím a řešení puzzlů. 

Samozřejmostí je používání ikonického biče, který bude nápomocný pro odzbrojení, odvedení pozornosti i útočení proti nepřátelům a vhodný bude i pro překonávání vzdálenějších překážek.

Během hraní lze využít i plíživý postup a tichou likvidaci nepřátel. Vývojáři rovněž měli věrohodně zachytit vzhled, pocit a humor známý z předlohy. V jistých situacích proto kamera bude i z pohledu třetí osoby.

Čeština a české titulky

Akční novinka Indiana Jones and The Great Circle podle dosavadních informací nebude obsahovat českou lokalizaci. To znamená, že titul nebude mít ani české titulky, pravděpodobně bychom se jich však mohli po nějakém čase dočkat, jak je již u podobných titulů zvykem, od různých nadšenců či komunitních překladatelů.

Hardwarové požadavky na PC

Minimální:

  • Procesor: Intel Core i7 3.3GHz, nebo AMD Ryzen 5 3.1Ghz
  • Paměť: 16 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia Geforce RTX 2060 8 GB, nebo AMD Radeon RX 6600 8 GB

Doporučené požadavky zatím vývojáři nezveřejnili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama