IEM Rio láme rekordy sledování už v Challengers Stage
Esport CS:GO Článek IEM Rio láme rekordy sledování už v Challengers Stage

IEM Rio láme rekordy sledování už v Challengers Stage

Michael Douša

Michael Douša

1. 11. 2022 18:15

Už první den zlomil rekord, co přijde dál?

Reklama
Už první den zlomil rekord, co přijde dál?

Že bude IEM Rio neskutečná podívaná bylo jasné už od samého počátku. Nic menšího by se od prvního Majoru v Brazílii snad ani nedalo čekat. Co ovšem překvapením bylo? Že se všechny lístky na sezení vyprodaly hned první den. A také že už první den znamenal prolomení rekordu sledovanosti ze všech Challengers Stage ze všech Majorů. 

A na co se všichni šli podívat? No samozřejmě na domácí tým. Více než 700 tisíc lidí sledovalo první zápas domácího celku Imperial, v němž se sdružují někteří někdejší několikanásobní braziští Major šampioni. Ti hráli (a posléze prohráli) proti světovým dvojkám Vitality, obdobné pozornosti se dostalo ale i jiným domácím zápasům.

Třeba zápas FURIA proti BIG vypadal pro 699 tisíc sledujících opravdu nadějně - domácí hráči měli náskok 15-8 nad Němci, těm se ale povedl neuvěřitelný comeback a nakonec se zápasu ujali oni. Nebyl to úplně dobrý den pro brazilské fanoušky - Imperial a 00Nation v tuhle chvíli čelí eliminaci.

Čeká nás však prolomení i rekordu za celý turnaj? Ten v tuhle chvíli drží PGL Major ve Stockholmu, kde se na finále podívalo celých 2 748 434 diváků.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama