IEM Dallas se hrál se špatným updatem, některé týmy mohly přijít o výhru
i Zdroj: Photo credits: Viola Schuldner, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek IEM Dallas se hrál se špatným updatem, některé týmy mohly přijít o výhru

IEM Dallas se hrál se špatným updatem, některé týmy mohly přijít o výhru

Michael Douša

Michael Douša

28. 5. 2024 08:40

Aby to nebylo ještě úplně jednoduché, některé novinky z updatu byly implementovány v americkém Dallasu správně, na jiné se však zapomnělo.

Reklama

Valve v posledním updatu změnilo nastavení ekonomiky - kromě toho, že se změnila cena zápalného granátu na CT straně, se také změnila odměna teroristům, pokud položí bombu, kterou pak CT defusují. Místo původních 800 dolarů by si měl tým přijít jen na 600. Z pohledu jednotlivce malý rozdíl, makroekonomicky však mnohem větší problém.

Zvlášťe pokud ESL admini tuto změnu nezanesli na server správně. Ačkoliv nemáme informace o tom, že by si nějaký tým specificky stěžoval - a to i  přesto, že z IEM Dallas už byly eliminovány dvě sestavy, včetně té domácí - nesprávná implementace mohla způsobit o něco jednostrannější zápas, než se slušelo.

Podívejme se třeba na eliminační zápas Monte proti Falcons, z nějž Monte odešli jako poražení a debut Martina “STYKO” Styka tak neskončil slavně. Na Dustu II sice Monte získali ve dvou kolech tu výhodu větší odměny, Falcons však rovnou pětkrát. I pokud vzájemné zvýhodnění odečteme, Falcons si takhle přišli na 3000 dolarů (3*5*200$) navíc, tedy třeba jednu M4, která mohla rozhodnout kolo. 

Na druhé mapě, Nuku, se pak situace opakovala, tentokrát však Monte neměli takovou výhodu ani jednou. Opět si tak Falcons přišli neprávem na jednu M4 víc, než by si zasloužili. Není však čas plakat nad rozlitým mlékem. Vzhledem k výkonu Monte na Nuku by je nezachránily ani dvě M4 navíc, i přesto je velká škoda, že k takové chybě vůbec došlo.

Po zápasech dnešní noci však byla chyba opravena, takže od dneška se již bude hrát tak, jak tvůrci hry zamýšleli, alespoň tak měly všechny týmy stejné podmínky - byť ty nesprávné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama