IEM Cologne zná své vítěze: Jsou to FaZe
Esport CS:GO Článek IEM Cologne zná své vítěze: Jsou to FaZe

IEM Cologne zná své vítěze: Jsou to FaZe

Michael Douša

Michael Douša

17. 7. 2022 23:07

Finále IEM Cologne přineslo uspokojivý konec letošní sezoně

Reklama
Finále IEM Cologne přineslo uspokojivý konec letošní sezoně. I s velmi výraznou tečkou.

Před začátkem finále IEM Cologne i samotní analytici zvedali ruce a tvrdili, že se neodvažují odhadovat, kdo se stane vítězem IEM Cologne - rozdíly mezi oběma týmy totiž byly tak minimální, že se nedalo na sto procent říct opravdu nic.

A že bylo IEM Cologne neuvěřitelně napínavé od začátku do konce. Poslední zápas ale konečně přinesl uspokojivou odpověď na to, kdo je současná světová jednička. Minimálně do konce hráčské pauzy. Pak se může dít vůle boží.

První dvě mapy, Inferno a Overpass, šly jejich výběrcům. Ačkoliv se na obou mapách hrálo téměř do poslední možné chvíle, výsledek byl nakonec jasný: 16:13 pro toho, kdo si danou mapu vybral. U první to byli FaZe, u druhé NaVi. Teprve třetí mapa přinesla zvrat.

Ačkoliv si Ancient vybrali FaZe, NaVi na této mapě od začátku dominovali. První polovinu zakončili 12-3 a poté vyhráli pistole a zajistili si opravdu komfortní vedení 15-4. Finn "karrigan" Andersen ale nezpomalil a vložil do hry maximum. A jeho týmoví kolegové taktéž. Přes všechny odhady se jim povedlo dovést Ancient do přesčasu. Leč marně. NaVi obrátili break-point 18-16 a zajistili si vedení o jednu mapu.

Nebyli by to ale FaZe, aby si toto nechali líbit, a tak na Miragi předvedli vynikající CS a vedení zase srovnali. 2:2, šlo o vše. Nuke byl tak rozhodující mapou - mapou, kterou oba týmy milují a na které jsou vynikající. Za pomoci mnoha clutchů hned několika členů FaZe Clanu se FaZe ujali vedení a nakonec jej obrátili v solidní vítězství.

S trofejí si tak FaZe odnáší i krásných 400 tisíc dolarů a skvělý pocit, že tahle sezona byla jejich a nikoho jiného.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama