Hráč testoval s Cloud9 bez dovolení, hrozí mu vyhazov
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Hráč testoval s Cloud9 bez dovolení, hrozí mu vyhazov

Hráč testoval s Cloud9 bez dovolení, hrozí mu vyhazov

Michael Douša

Michael Douša

24. 6. 2024 14:50

Ne vždycky se jednoduše zadaří. Kazašský talent se ocitl na dosah místa v legendární esportové organizaci, místo toho mu ale hrozí nepříjemný konec.

Reklama

Kaisar “ICY” Faiznurov je devatenáctiletý kazašský talent, který ve svém okolí zanechává pozvednutá obočí. S ruskou sestavou AMKAL udělal docela paseku na posledním PGL Majoru v dánské Kodani, a tak se není čemu divit, že se po něm poohlíží i velké sestavy.

Jednou z nich je ruská sestava hrající pod americkou organizací Cloud9. ICY podle informací insidera Alexeje “OverDrive” Birukova dokonce dostal AWPer nabídku zahrát si pár her “na zkoušku” spolu s hráči Cloud9, čehož milerád využil.

Podle insidera ale tahle příležitost nedopadla úplně podle představ - vzhledem k tomu, že údajně ICY neměl povolení od svojí domovské organizace AMKAL, ti jej okamžitě posadili na lavičku a začali vyšetřovat “podezření z neférového chování”. 

I pokud by ICY nabídku od Cloud9 dostal, vyšetřování v bývalé organizaci může mladému AWPerovi ztížit život - stejně jako například duo “stabbi” při přechodu z Heroic do Astralis znamenalo pro svou novou organizaci poměrně drahý přídavek, protože Heroic neměli motivaci dát je po veškerém dramatu všanc za levno. Astralis si tedy museli pěkně připlatit.

Pokud by hrozila stejná situace nyní, je možné, že Cloud9 budou muset za ICYho zaplatit mnohem větší cenu, než je ta aktuální tržní, což může Kazachovy šance opravdu zhatit. Jak se ale situace vyvrbí, zůstává záhadou, jelikož Cloud9 si drží karty poměrně blízko k tělu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama