Hořká porážka pro českého hráče v barvách týmu Vitality!
Esport Valorant Článek Hořká porážka pro českého hráče v barvách týmu Vitality!

Hořká porážka pro českého hráče v barvách týmu Vitality!

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

23. 4. 2023 12:26

VCT EMEA League pokračovala čtvrtým hracím týdnem.

Reklama

Máme za sebou první polovinu VCT EMEA League, ve kterém se evropské týmy snaží si vybojovat postup do červnového Masters v Tokiu. O výsledcích určitě zdaleka ještě není rozhodnuto a týmy se ze všech sil snaží své postavení v tabulce ještě zlepšit.

 

 

České vysílání mezinárodních turnajů na Grunexu ti přináší herní monitory LG UltraGear.

Tento týden však tabulku umístění ovlivnilo také to, že se odehrál o jeden zápas míň; z důvodu onemocnění hráčů Fnatic se totiž nemohl jejich zápas s KOI. Hned několik členů týmu postihl covid-19, a zápas tak byl odložen – nový termín zápasu nám ale ještě není znám. Fnatic jsou stále na vrcholu tabulky na prvním místě a KOI si o jedno místo polepšili vlivem prohry Team Heretics, a jsou tak sedmí.

Ze čtvrtého místa na druhé se vyhoupli Natus Vincere, které čekal zápas proti Karmine Corp. Karmine Corp před začátkem zápasu ale ještě stihli obměnit sestavu týmu – tým opustil hráč Newzera a na jeho místo nastoupil asistující kouč ZE1SH. ScreaM se rovněž vzdal pozice in-game leadera, kterou za něj ZE1SH převzal. A právě taková změna se ukázala jako vhodná, protože zápasy s Karmine Corp konečně začaly být těsnější. Na Ascentu si Karmine Corp dokázali získat 11 kol a už se schylovalo k prodloužení, 24. kolo však v těsné 2v2 získali hráči Natus Vincere, a hru tak uzavřeli se skóre 13:11. Pokračovalo se do Lotusu, kde Karmine Corp byli v první polovině schopni dokonce získat převahu 7:5. Obrana jim ale bohužel tak dobře nešla a další kolo se jim už nepodařilo vyhrát. Karmine Corp sice utrpěli další porážku 2:0, což je posunulo na úplně poslední místo v tabulce, na druhou stranu lze brát počet jejich vyhraných kol jako úspěch – vyjma zápasu s BBL Esports totiž v posledních zápasech vyhrávali buď 2, 5 nebo 6 kol za mapu. Natus Vincere byli poměrně silnými protivníky a další takoví je čekají i v následujících zápasech; jsme tedy zvědaví, jaké výkony ještě předvedou.

Zde se můžete podívat na ace ScreaMa:

Z pátého místa na třetí se dostali Giants Gaming, kteří porážkou 2:0 sesadlili FUT Esports hned pod sebe na místo čtvrté. Jasnou dominanci Giants Gaming ukázali na Iceboxu, kde protivníkům darovali jen 5 kol. Split byl už o něco těsnější, ale pro FUT Esports opět moc dobře nezačal – po první půlce vyhráli totiž pouze 4 kola proti 8. V druhé půlce ukázali poměrně slušný comeback, do prodloužení to ale dotáhnout nezvládli a Giants Gaming hru vyhráli se skóre 13:11.

Team Liquid si polepšili o jednu příčku, a jsou tedy na místě pátém. Na Splitu proti Team Heretics ukázali perfektní útok a první polovinu uzavřeli se skóre 10:2. Team Heretics se ještě pár kol podařilo vyhrát, Team Liquid si však výhru nenechali vyfouknout, a hra pro ně nakonec skončila 13:8. Fracture byl ale mnohem těsnější. Hra došla až do čtvrtého prodloužení, kde v posledním kole výhru 17:15 nakonec třemi killy zajistil nAts. Ten v zápasu hrál obzvlášť dobře a v roli Cyphera skončil se 33 killy.

 

Předním fanouškem českých hráčů v mezinárodních soutěžích jsou Samsung SSD.

Na poslední, tedy šesté, postupové příčce se teď nacházejí Team Vitality, proti kterým se postavili BBL Esports. Ascent nejprve mezi týmy vypadal docela vyrovnaně, v druhé polovině však BBL Esports ukázali lepší obranu, Vitality darovali pouze jedno kolo, a hra tak skončila 13:8 pro BBL Esports. Druhou mapou byl podle výběru Vitality Haven, na kterém jim to ale šlo ještě hůř. První polovina skončila 9:3 pro BBL a v druhé sice Vitality začali vyhrávat více kol, k výhře to ale bohužel nestačilo a BBL si odnesli výhru 13:9. Náš český reprezentant Twisten byl v horší formě obzvlášť na druhé mapě, což se pro tým stalo osudným, jelikož Twisten bývá běžně jeho hvězdným hráčem. Pro Vitality však ještě určitě nic není ztraceno a šanci také mají BBL Esports, kteří se svou první výhrou konečně vyšplhali z posledního místa, a to na místo osmé.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama