Hráli jsme Kingdom Come: Deliverance II, tady jsou první dojmy
i Zdroj: Warhorse Studios
Gaming KCD2 Článek Hráli jsme Kingdom Come: Deliverance II, tady jsou první dojmy

Hráli jsme Kingdom Come: Deliverance II, tady jsou první dojmy

Jakub Osička

Jakub Osička

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Kingdom Come: Deliverance II je právem jedním z nejvíce skloňovaných titulů, které vévodily letošnímu Gamescomu. I přes ohlášení zpoždění data vydání budí hra nadšení.

Reklama

Přímo na Gamescomu jsme ve středu měli možnost ponořit se rovnou do hry a podívat se na virtuální ztvárnění Kutné Hory a jejího blízkého okolí a to na novinářské ukázce za zavřenými dveřmi. Je to jako deja-vu. Opět na vás dýchne nezaměnitelná atmosféra realisticky ztvárněných lokací pod rouškou středověku, která vás bude provázet na přibližně 25 kilometrech čtverečních – tedy více než dvojnásobku původní mapy prvního dílu.

Pravděpodobně jste viděli gameplay zveřejněný studiem Warhorse. Mě tentokrát ukázka vtáhla rovnou do Kuttenbergu, kde jsme se po prošmejdění všech možných koutů města pustili do zdánlivě nevinného souboje s německým šermířem, který překazili narušitelé – jiní mistři šermu. A byla to vlastně nostalgická paráda. Trefné a vtipné dialogy, velká míra vylepšení detailů a širší možnosti řešení jednotlivých questů. Zdaleka to ale není jen recyklovaná jednička.

Souboj s šermířem
i Zdroj: Warhorse Studios
Souboj s šermířem

Jistě – hned tady se můžeme pustit o debat nad úpravami uživatelských prvků, inventáře a herního rozhraní, které dost možná první díl zvládl velmi dobře a tady se trošku etabluje nějaká odlišnost. Když pomineme znějící stížnosti na healthbar, UI je opravdu povedené a v redakci jsme se shodli, že jde o opravdu výrazné zlepšení. Stejně tak jsme si všimli i výrazně propracovanější a detailnější mimiky. Protože jsme měli výrazně limitovanější čas oproti účastníkum press eventu v Kutné Hoře, pokračoval jsem ve svém putování mimo město, abych objevil i něco nového. Dostal jsem se až za slepým mnichem, který mě básnicky ve verších zaměstnal tříděním kostí a ostatků. Času mnoho nezbývalo, ale neodpustil jsem si ale ani náhled do popsaných historických reálií zapracovaných přímo do hry. No co vám budu povídat, toho času by to prostě chtělo podstatně víc.

Inventář Kingdom Come: Deliverance II
i Zdroj: Warhorse Studios
Inventář Kingdom Come: Deliverance II

Kingdom Come: Deliverance II se svými českými kořeny pro nás i po první možnosti si hru osahat stále velmi očekávaným titulem, ze kterého nepřestáváme být nadšeni, byť se jej po oznámeném odkladu dočkáme až v roce 2025. Hra podle nás staví na kvalitním základu z prvního dílu, který na mnoha potřebných místech ještě dále vylepšuje, minimálně v částech, které jsme měli možnost vyzkoušet, tedy základní gameplay, souboje, dialogy a uživatelské rozhraní. Na jakýkoliv definitivní verdikt je v tomto směru ještě velmi brzy, my už se ale nemůžeme dočkat další možnosti si zahrát.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama