Hela je skákačka o myších a lidech
i Zdroj: Windup
Gaming Článek Hela je skákačka o myších a lidech

Hela je skákačka o myších a lidech

Jakub Osička

Jakub Osička

Hela je atmosférická a umělecky zpracovaná open-world skákačka pro maximálně čtyři hráče. Patří mezi příjemná překvapení letošního Gamescomu.

Reklama

Když se k nám dostala pozvánka na nahlédnutí pod pokličku nového titulu od tvůrců Unravel, nemohl jsem říct ne. Tohle je Hela. Vítejte v kouzelné přírodě světa inspirovaného severskou mytologií. Světa, kterým se prohánějí roztomilé myši s žabími batůžky, ze kterých občas vystřelí lepkavý dlouhý jazyk, díky kterému můžou předvádět ty nejkreativnější parkourové kreace. Myšky pomáhají získávat ingredience a potřebné věci pro čarodějnici, která jejich pomoc zoufale potřebuje. A úspěch jejich výprav záleží jen na vás a vaší šikovnosti.

HELA - nově oznámená open-world kooperativní cozy skákačka
i Zdroj: my.games
HELA - nově oznámená open-world kooperativní cozy skákačka

Krásné prostředí a “Hela” cozy zážitek

Kouzlo kooperativních skákaček je prosté. Hra vás pohltí svou atmosférou a nepřehltí přemírou obsahu a nutnostmi učit se komplikované mechaniky. Hela je prostě pohodová „cozy“ hra, u které si budete moct odpočinou a zároveň prý nabídne i kličky v příběhu, hořkosladké momenty a zkrátka spoustu zábavy.

Prostředí vypadá zatím velmi povedeně. Hra staví na vizuálu, propracovaných efektech světla a samozřejmě určitě i nápaditosti poskakování a překonávání překážek či řešení úkolů. Pohybovat se budete ve zvířecí říši. Kočky s vámi kamarádit evidentně nebudou, pozor na ně a zkuste být opatrnější než myška v traileru. No vypadá to prostě na první pohled Hela dobře.

HELA - myší parkour s kouzelným žabím jazykem v batohu
i Zdroj: my.games
HELA - myší parkour s kouzelným žabím jazykem v batohu

Hela je pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního Gamescomu a na vydání se opravdu těším. Vycházet bude na PC a konzole. Už teď hra najdete zalistovanou třeba na Steamu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama