G2, fnatic i Astralis jsou na pokraji eliminace, podaří se vyšplhat zpět?
Esport CS:GO Článek G2, fnatic i Astralis jsou na pokraji eliminace, podaří se vyšplhat zpět?

G2, fnatic i Astralis jsou na pokraji eliminace, podaří se vyšplhat zpět?

Michael Douša

Michael Douša

7. 10. 2022 09:42

Zatímco sledujeme české a slovenské naděje ve skupině B, v Ačku to vře obdobně

Reklama
Zatímco sledujeme české a slovenské naděje ve skupině B, v Ačku to vře obdobně. Nikoliv však pozitivně pro některé legendární sestavy.

Mezi Astralis, fnatic a G2 se dělí celkem 7 CS:GO Major titulů. Ano, sice je pravda, že G2 nemají na kontě žádný, nicméně i tak hrozí, že by se na IEM Major v Riu nedostala současná světová pětka. A to by organizaci opravdu bolelo.

Jistě, časy velké slávy Astralis a fnatic jsou už dávno za námi, je však překvapením, že se tyto týmy octly v tak špatné situaci. Zatímco Astralis hrají se záskokem, určitý nadhled je tedy potřeba, pořád utrpěli opravdu bolestivé prohry, jmenovitě proti NIP a ještě bolestivěji proti Bad News Eagles. Tam totiž dostali na frak 16-3. 

Fnatic nejsou vždy favority na postup, v zápase proti čistě ukrajinské sestavě B8 (v současnosti na 69. místě světového žebříčku) totálně pohořeli a se skore 16-9 po prohře proti FaZe čelí eliminaci. Stejně jako, překvapivě, G2. 

Ti bojovali hrdinně proti Cloud9 a jen těsně prohráli, nedokázali se však oklepat a jít za vítězstvím, kdepak. Prohráli hned na to proti sestavě 1WIN, kde hraje, mimo jiné, i někdejší hráč NaVi, Egor "flamie" Vasiljev. Zatímco flamie dotáhl svůj tým na pokraj postupu, sestava vedená Rasmusem "HooXi" Nielsenem může vypadnout z Majoru ještě dřív, než se na něj dostane.

Los byl naštěstí na jmenované týmy mírný. Místo toho, aby hrozilo, že se eliminují navzájem, usmála se na ně štěstěna a budou stát proti o něco slabším oponentům. Astralis vyzvou forZe, G2 se postaví GamerLegion a fnatic budou ještě rádi za to, že hrají "jen" proti Eternal Fire.

Jestli ale i tyhle zápasy prohrají, je poznat, že něco není v pořádku. Ani trochu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama