G2 budou bez kapitána, v Dallasu je možná povede kontroverzní hvězda
i Zdroj: G2 na IEM Sydney 2023 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek G2 budou bez kapitána, v Dallasu je možná povede kontroverzní hvězda

G2 budou bez kapitána, v Dallasu je možná povede kontroverzní hvězda

Michael Douša

Michael Douša

9. 5. 2024 10:35

Rasmus "HooXi" Nielsen dlouhodobě čelí kritice za způsob, jakým vede svou sestavu. Navíc bude chybět na IEM Dallas. G2 tak budou bez kapitána, na kterého jsou dlouhodobě zvyklí.

Reklama
Reklama

G2 oznámili, že HooXi se nezúčastní IEM Dallas, který se odehraje na konci května. Pro Dust2.us to potvrdil manažer týmu, Petar “peca” Marković, přičemž podle Dust2 některé zdroje tvrdí, že se jedná o osobní časový střet - jednoduše z nějakých osobních důvodů nebude HooXi na serveru, typicky to bývají třeba svatby či jiné významné osobní události.

G2 budou bez kapitána, v Dallasu je možná povede kontroverzní hvězda

To ovšem G2 dost ztíží práci. Turnaj se sice svým prize poolem řadí mezi menší - celkem je k mání 250 tisíc dolarů, přičemž vítěz bere 100 tisíc dolarů, v přepočtu tedy více než dva miliony korun. I přesto to není částka, o kterou chcete přijít. 

Jako záskok by ovšem mohl přijít kontroverzní bývalý Major vítěz a současný hráč brazilských Legacy Jake “Stewie2K” Yip. Ten by se tak ukázal na první velké LAN od té doby, kdy s Evil Geniuses propadl na americkém RMR turnaji na PGL Major v Antwerpách. Ten to nenápadně naznačuje i na Twitteru.

Na oficiální vjyádření však ještě musíme počkat. Stewie nejspíše nepřinese mnoho taktického vhledu, ale jednoznačně disponuje palebnou silou, kterou HooXi úplně týmu nepřináší. Uvidíme tak G2 jako neřízené střely? Vyčkejme času a uvidíme, s čím se vytasí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama