FORZE do semifinále skupiny, NaVi zabojují o přežití
Esport CS:GO Článek FORZE do semifinále skupiny, NaVi zabojují o přežití

FORZE do semifinále skupiny, NaVi zabojují o přežití

Michael Douša

Michael Douša

15. 3. 2023 22:12

FORZE překvapili svým výkonem proti NaVi, vyhráli 2-1.

Reklama
FORZE překvapili svým výkonem proti NaVi, vyhráli 2-1.

V současných sestavách proti sobě týmy stály poprvé, FORZE v odpolední hře překvapili svou výhrou nad 5. nejlepším týmem světa, oni sami jsou v žebříčku 32. Naposledy proti sobě týmy stály v kvalifikacích na loňský PGL Major Antwerp 2022, kde byli očekávatelně poraženi ruští hráči FORZE.

Začátek hry vypadal nadějně pro NaVi, první poločas Overpassu byl v jejich rukách, na counter-teroristické straně vyhráli poločas 10-5. Druhá polovina byla sice vyrovnaná, ale FORZE zoufale chyběly body z T strany, mapa tak skončila krásných 16-11 pro ukrajinský tým. Nebylo pak překvapením, že nejvíce zabití na této mapě měl ukrajinský střelec Aleksandr “s1mple” Kostyliev, konkrétně 32.

Druhou mapou byl Ancient, na kterém mají NaVi poměrně slušné procento výher, tentokrát se jim ale nepovedlo ho ještě vylepšit. V prvním poločase ruský tým získal lehký náskok, který se NaVi nedařilo dostatečně rychle dohnat a tak přes veškeré jejich snahy mapa končí ve prospěch FORZE 16-14.

Rozhodující mapou se tak stalo Inferno, na kterém má naopak lepší výsledky FORZE, což se jim dnes podařilo také potvrdit. Již v prvních pár kolech se chopili náskoku, který sice NaVi v prvním poločase vyrovnali, v druhém poločase ale začal ukrajinský tým zaostávat a tak si FORZE mohou připsat výhru jak Inferna 16-11, tak celého zápasu. 

A co týmy čeká teď? FORZE zítra odpoledne hraje semifinále skupiny D proti Spirit, dalšímu ruskému týmu, NaVi budou bojovat o další postup zítra večer proti Astralis, dle sázkových kanceláří jsou favoriti na výhru právě NaVi. Astralis se taktéž stali obětí neočekávaně silných protivníků, kterými v jejich případě byli Spirit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama