Fnatic s Humanoidem zažívají nejlepší split. Dostane se tým na Worlds?
Esport League of Legends Článek Fnatic s Humanoidem zažívají nejlepší split. Dostane se tým na Worlds?

Fnatic s Humanoidem zažívají nejlepší split. Dostane se tým na Worlds?

Jakub Kavka

Jakub Kavka

30. 6. 2023 15:50

Dva splity zmaru, poté nejlépe hrající tým. Zachrání Fnatic sezónu?

Reklama

V evropské nejvyšší soutěži League of Legends - LEC se pomalu poodhaluje uskupení týmů, které budou bojovat o postup na největší událost roku, kterým je turnaj Worlds. I když jsme zatím pouze v základní části letního splitu, jedné věci si již lze povšimnout. Fnatic, po dvou nepřílíš povedených splitech, hrají fantasticky.

V zimním splitu Fnatic poprvé v historii organizace neproklouzli do vyřazovacích bojů. Nepovedený split otřásl základy týmu a došlo k velkým změnám. Veteráni ligy odešli a nastoupila mladá krev a nový trenér. Slavná organizace tak po razantních změnách získala další české želízko v ohni.

Tým přebral bratr největší české League of Legends legendy Freeze, Nightshare. Člověk, který pomohl mnoha našim největším hvězdám na začátku jejich kariér v československé soutěži a který dobře zná Humanoida, našeho nejlepšího midaře. Cíl týmu byl jasný. Stabilizace a ladění formy před letním splitem.

Jarní split zpočátku vypadal podobně hrozivě, jako ten zimní. Tým se ale dokázal zvednout a postoupit do další fáze. Byť v ní hned selhal, bylo vidět, že nová koncepce přináší první úspěchy.

To hlavní, co jsme od resetu sestavy očekávali, se začíná dostavovat právě během letního splitu. Fnatic hrají fantastickou hru plnou aktivity, odvahy a určování trendů. Z týmu, který značnou část sezóny paběrkoval je najednou celek, který si přejeme vidět. S novou posilou na marksman pozici, kterou je Noah, tým působí neskutečně silně a zdá se, že všechna dosavadní práce začíná dávat smysl.

Fnatic zatím prohráli jen jeden zápas a to s největšími rivaly G2 Esports. Ovšem dokázali přesvědčivým výkonem porazit dalšího velkého favorita ligy - Carzzyho a jeho MAD Lions. Pět výher a jedna prohra dává týmu jistotu účasti v dalším kole, kde bude osmička týmů hrát o playoff.

Experti chválí tým za stabilní výkony a hlavně, tým už nekupí tolik zbytečných chyb. Noah navíc korunuje svoji premiéru v LEC neskutečnými statistikami, nad kterými vyčnívá jeho KDA skóre. Neskutečných 78 KDA je něco, co není úplně běžné a to ani u těch nejlepších hráčů světa. Pro srovnání druhý nejlepší v této statistice, Trymbi, má KDA skóre o rovných 71 méně!

Fnatic s Humanoidem zažívají nejlepší split. Dostane se tým na Worlds?

Pokud tým udrží rytmus může téměř s jistotou počítat s Worlds. K tomu se tým potřebuje během letního splitu dostat ideálně do elitní čtyřky, aby měl jistotu startu v tzv. Season Finals, kde si to šestka nejlepších za celou sezónu rozdá o tři jisté místenky na Worlds. Čtvrtý tým pak bude hrát dodatečnou kvalifikaci se svým americkým protějškem.

Zda se to Fnatic podaří uvidíme v následujících dnech. Akcie Evropy by však po letech výkonnostního poklesu mohly povážlivě růst a to s přispěním našich zástupců - Humanoida a Nightshara.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama