Fnatic drží evropské naděje na další světový úspěch
Esport Valorant Článek Fnatic drží evropské naděje na další světový úspěch

Fnatic drží evropské naděje na další světový úspěch

Jarmil Černý

Jarmil Černý

19. 6. 2023 14:31

VCT: Masters Tokio jde do finále, evropský region má stále dva zástupce!

Reklama

S pomalu blížícím se vyvrcholením Valorant sezóny se upíná pozornost všech fanoušků na mezinárodní turnaj VCT: Masters Tokio. Byť jde o druhý nejdůležitější turnaj celé sezony, dá se říct, že jde o mezinárodní přípravu na samotný Světový šampionát. 

Dlouho se spekulovalo, zda dokáže elitní evropská organizace Fnatic navázat na svoje úspěchy z úvodu sezóny, kde ovládli úvodní turnaj sezóny LOCK//IN São Paulo. Valorant se totiž výrazně liší od her jako CS:GO nebo League of Legends, kde je evropský region považovaný za jeden z nejlepších. Ve střílečce z první osoby od herního studia Riot Games se totiž oproti předpokladům výrazně daří americkým celkům, které statečně sekundují již tradičně superiorní Asii.

Na druhém velkém turnaji sezony se ale Fnatic opět ukazují v nejlepším světle. Hladce prochází pavoukem a nachází se již v samotném finále pavouka vítězů, kde 21. června vyzvou americké Evil Geniuses. Těm se sice nepovedla základní část americké nejvyšší soutěže, v play-off se ale z pavouku poražených prodrali až na celkové třetí místo, čímž si zajistili účast v Tokiu.

Předním fanouškem českých hráčů v mezinárodních soutěžích jsou Samsung SSD.

Kromě Fnatic postupuje pavoukem zdárně i Team Liquid, který je druhým a posledním zástupcem evropského regionu v soutěži. Po úvodní výhře nad EDward Gaming podlehli v pavouku vítězů právě hráčům z Evil Geniuses, čímž se dostali do pavouku poražených. Zde vyzvou další americký celek, NRG. Těm se v domácí lize dařilo famózně, před nimi skončil pouze americký Valorant gigant z LOUD.

Sleduj světový Valorant na Grunexu!

Vysílání světových Valorant turnajů můžeš sledovat na Grunex twitch kanále v češtině! Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama