Finanční očekávání naznačují vydání GTA 6 v roce 2024
Gaming Článek Finanční očekávání naznačují vydání GTA 6 v roce 2024

Finanční očekávání naznačují vydání GTA 6 v roce 2024

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 1. 2022 15:55

Take-Two dle analytiků naznačuje očekáváné vydání.

Reklama

Když tu máme herní sucho, není samozřejmě nic lepšího, než si trochu zaspekulovat o GTA 6. Tentokrát ale nejde o žádné tvrzení toho, jak by měla hra vypadat – spekulace webu Axios se opírá o analytiky akciového trhu a očekávání růstu společnosti Take-Two.

Vedení vydavatele, který před pár dny oznámil plánovanou akvizici mobilního studia Zynga, totiž v rámci této akce také zveřejnilo očekávaný růst 14 % během fiskálního roku 2024. Dle Douga Creutze, analytika ze společnosti Cowen, tím Take-Two očekává celkové tržby ve výši 9 miliard dolarů. 

Analytik ze společnosti Jefferies tvrdí: „Je tu jenom pár titulů, ve kterých by management mohl mít tolik důvěry, aby zveřejnil tak silný růst. Věříme, že ve fiskálním roce 24 vyjde minimálně jedna hra z franšíz Rockstaru.“ Stejné pak tvrdí i Creutz, jenž věří, že Rockstar v tomto roce vydá GTA 6.

Jak web Axios podotýká, Take-Two naznačilo vydání velkých titulů skrze očekávané tržby už dříve. V roce 2011 očekávalo velké tržby na konci roku 2012 či začátku roku 2013. Následně tržby snížilo, což značilo odklad – hra nakonec vyšla na konci roku 2013. Creutz tak tvrdí, že zvyšování tržeb je rozhodně precedent. 

Je otázkou, jak na tom GTA 6 ve skutečnosti je. Nelze pochybovat o tom, že studio na novém dílu pracuje, dle spekulací se ale nachází ve vývojářském peklu. Vývoj měl být restartován, a to i kvůli odchodu spoluzakladatele Dana Housera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama