FaZe neuspěli, Vitality ve čtvrtfinále zazářili
i Zdroj: Photo credits: Igor Bezborodov, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek FaZe neuspěli, Vitality ve čtvrtfinále zazářili

FaZe neuspěli, Vitality ve čtvrtfinále zazářili

Pavla Doušová

Pavla Doušová

14. 6. 2024 20:44
Platformy Windows PC

Čtvrtfinále letošního BLAST Premier Spring Final je v plném proudu. Utkaly se dva velké evropské týmy, po první úspěšné mapě FaZe vyprchalo štěstí, dál se dostávají Vitality.

Reklama

Po úspěšném probojování se obou týmů přes skupinovou fázi, FaZe a Vitality se poprvé setkali až ve čtvrtfinále. Zatímco FaZe se kvalifikovali  již prvním zápasem a pouze se prohrou proti NaVi ujistili, že čtvrtfinále je tentokrát jejich místem. Naopak Vitality ve své první hře neuspěli a do play-off se dostali až díky porážce G2.

Vitality v poslední době prošli pouze jednou změnou, a to loni na podzim, kdy byl Emil “Magisk” Reif vyměněn za Williama “mezii” Merrimana. V tom stejném období také došlo k výměně trenéra, za Dannyho “zonic” Sørensena nastoupil Francouz Rémy “XTQZZZ” Quoniam. 

V oponujícím týmu, FaZe, došlo k pouze jedné změně, a to v prosinci. Kanadský střelec Russel “Twistzz” Van Dulken odešel do svého předcházejícího týmu, Liquid. Místo něj nastoupila slovenská mladá hvězda, David “frozen” Čerňanský, se kterým se mu zatím podařilo vyhrát letošní IEM Chengdu.

Tato hra sama o sobě začala velmi šťastně pro FaZe. Na Infernu, které si sami vybrali, se jim povedlo vybojovat si všechny body krom čtyř. Všechny čtyři se Vitality povedlo získat hned na začátku.

Druhá mapa byla o něco napínavější. Vitality začali šestikolovou výherní sérií, FaZe následovali vlastní pětikolovou. V druhé polovině body byly o něco rozprostřenější, náskok se ale stále držel na straně Vitaliy. Tak mapa i skončila, 13-10 pro Vitality.

Poslední byl Mirage. Na tom, naopak od první mapy, absolutně dominovali Vitality od začátku do konce. FaZe se podařilo ukořistit si pouze tři body v každé půlce, což rozhodně nebylo mnoho.

Hvězdou zápasu byl izraelský hráč za Vitality, Shahar “flameZ” Shushan s krásnými 51 zabitími a průměrným poškozením 89.2 bodu za kolo.

Pro FaZe cesta na BLAST Premier Spring Final 2024 bohužel končí. Znovu budou k vidění až na BLAST Premier Fall Groups 2024, což se bude konat na konci července. Naopak Vitality čeká v sobotu semifinále proti Spirit, kde sázkové kanceláře více věří ruskému mužstvu. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama