Evropa vládne světovému Valorantu, Fnatic v Tokiu potopili americké naděje
Esport Valorant Článek Evropa vládne světovému Valorantu, Fnatic v Tokiu potopili americké naděje

Evropa vládne světovému Valorantu, Fnatic v Tokiu potopili americké naděje

Jarmil Černý

Jarmil Černý

25. 6. 2023 13:26

Fnatic jsou letos už podruhé nejlepším týmem planety.

Reklama

Fnatic jsou, letos už podruhé, nejlepším týmem planety. Ve finále VCT Masters Tokio si poradili s americkým celkem Evil Geniuses.

Skvělý turnaj má za sebou sestava Fnatic v čele s famózně hrajícím Alfajerem. Ta si díky svým předchozím výkonům zajistila místo přímo ve vyřazovacích bojích turnaje v Tokiu, ze kterých nakonec odešla neporažená. Evropský celek nedokázalo zastavit ani nadějné uskupení Evil Geniuses z americké ligy, které v turnaji vypadalo suverénně a mnohými fanoušky začalo být označováno za jednoho z největších favoritů turnaje. 

Tokijské finále se hrálo na tři vítězné zápasy v aréně Makuhari Messe, kde v minulosti vystoupily velké americké hvězdy jako Arianna Grande nebo One Direction. Konala se zde také řada disciplín, které byly součástí olympijských her v roce 2021. Ve finále tokijského Masters tady proti sobě nastoupili Fnatic, reprezentující evropskou ligu a Evil Geniuses z americké nejvyšší soutěže. 

Série započala mapou Lotus zvolenou Fnatic. Tu začali po úvodní, velmi vyrovnané, polovině, kontrolovat právě hráči Fnatic. Na straně obránců získali šest kol v řadě a poslední sedmé získali o dvě kola později. Tím zpečetili celou první mapu a získali v sérii vedení 1-0.

Zdařilou stranu obránců předvedli Fnatic také na Splitu a díky tomu vstupovali s vedením i do druhé části této mapy. V té sice ze začátku udávali tempo spíše hráči amerického zástupce, Fnatic se ale dokázali oklepat a za stavu 8:9 otočili vývoj celé mapy a šli do dvouzápasového vedení.

Evil Geniuses získávali s každou odehranou mapou na síle a po prohraném Splitu, který si sami zvolili, už věděli, že je čeká poslední šance stát se nejlepším týmem světa. Na straně útočníků zvládli oba týmy uhrát shodně 8 kol a po nerozhodnutých 24 kolech přišlo na řadu prodloužení. To ale nemělo dlouhého trvání, Fnatic během dvou kol zasadili soupeři poslední ránu a stali se šampiony VCT Masters Tokio 2023. Obhájili tak pozici nejlepšího Valorant týmu světa, kterou získali už na začátku sezony vítězstvím v São Paulu na VCT LOCK//IN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama