Esportový svátek The International 2024 bude hostit dánská multifunkční aréna
i Zdroj: News Øresund - Jenny Andersson (CC BY 3.0)
Esport Dota 2 Článek Esportový svátek The International 2024 bude hostit dánská multifunkční aréna

Esportový svátek The International 2024 bude hostit dánská multifunkční aréna

Michal Mašika

Michal Mašika

Kodaňská Royal Arena si rychle vydobyla místo na mapě globálního esportu. Fanouškům i hráčům nabízí vynikající podmínky pro špičkové turnaje.

Reklama

Royal Arena v Kodani se od svého otevření v roce 2017 stala symbolem moderního esportu. Multifunkční hala, která dokáže pojmout až 12 500 diváků, si rychle vydobyla místo mezi nejprestižnějšími esportovými místy v Evropě. Její popularita mezi organizátory velkých turnajů není náhodná. Aréna nabízí nejen moderní a flexibilní zázemí, ale také špičkové technické vybavení, které umožňuje pořádat události ve špičkové kvalitě.

Royal Arena však není jen o samotných turnajích. Její architektura a vnitřní uspořádání byly navrženy tak, aby poskytovaly co nejlepší zážitek jak pro diváky, tak pro hráče a organizátory. Aréna disponuje špičkovým zvukovým systémem, rozsáhlými velkoplošnými obrazovkami a stabilním vysokorychlostním internetovým připojením, což je zásadní pro hladký průběh turnajů. Pro hráče jsou připraveny moderní šatny, zázemí pro trénink a strategické přípravy a speciální prostory pro streamery a komentátory.

Místní fanoušci esportu jsou jedněmi z nejvášnivějších na světě, což přispívá k tomu, že Kodaň se stává jedním z hlavních měst esportu. Dánsko má dlouhou historii v Counter-Strike, zejména díky týmu Astralis, který se několikrát stal světovým šampionem. Tyto úspěchy pomohly Royal Areně získat pověst místa, kde se rodí šampioni a kde se esportová komunita setkává k oslavě toho nejlepšího, co svět elektronických sportů nabízí. Pro Dota 2 to bude v Kodani premiéra, jen obtížně by se ale v Evropě našlo lepší místo.

Naposledy se The International odehrával v Evropě v roce 2021, konkrétně v Bukurešti, kam byl turnaj přesunut kvůli přísným proticovidovým opatřením ve Švédsku. Nakonec ani v Rumunsku to nebylo o moc lepší a diváci museli zůstat doma. The International s fanoušky na místě pořádaný v Evropě byl naposledy ten vůbec první, a to na Gamescomu v německém Kolíně nad Rýnem v roce 2011.

Letošní ročník tak může nabídnout hned několik zajímavých příběhů. Stále je k potěšení CZ/SK komunity ve hře slovenský matador Skiter, organizace Team Liquid a Tundra Esports, které by rády přidaly do sbírky druhý titul mistrů světa a legendární midlaner Topson, který se pokusí získat jako první člověk na světě již třetí Aegis of Champions.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama