Esportový fanklub Golden Hornets pořádá 47hodinový charitativní stream. Výtěžek půjde Twisten Foundation
i Zdroj: Twisten Foundation (se svolením)
Esport Článek Esportový fanklub Golden Hornets pořádá 47hodinový charitativní stream. Výtěžek půjde Twisten Foundation

Esportový fanklub Golden Hornets pořádá 47hodinový charitativní stream. Výtěžek půjde Twisten Foundation

Nicolas Heller

Nicolas Heller

7. 6. 2024 17:56

Ani rok po úmrtí uznávaného esportového hráče Karla 'Twistena' Ašenbrenera na něj jeho fanoušci zdaleka nezapomněli. Aby uctili jeho památku, zorganizoval oficiální fanklub organizace Vitality 47hodinový stream. Potrvá od pátku 7. 6., tedy přesně rok ode dne, kdy si Twisten kvůli depresím vzal život. Veškerý výtěžek ze streamu poputuje právě na podporu duševního zdraví teenagerů.

Reklama

Celý víkend se ponese v duchu uctění památky Karla Twistena Ašenbrenera. Známý esportovec, který hrál za jeden z nejvlivnějších esportových klubů v Evropě – Vitality, si začátkem minulého června vzal po dlouhém boji s depresí život. Při příležitosti roku uplynulého od této události se fanklub organizace Vitality Golden Hornets rozhodl uspořádat nepřetržitý 47hodinový charitativní stream. Jeho výtěžek věnují Twisten Foundation, nadačnímu fondu založenému rodinou Karla Ašenbrenera.

„Twisten se dokázal se svými fanoušky skutečně propojit, a mnoho z nás si s ním tak vybudovalo opravdový vztah. Nosil naše barvy a my na něj nechceme nikdy zapomenout. Právě proto jsme se rozhodli uspořádat stream, kterým uctíme jeho památku a také pomůžeme těm, kteří to potřebují,“ objasnil pořádání streamu člen Golden Hornats Marvin 'MarvL' Gadois. 

Akce začne v pátek 7. 6. po deváté hodině večer a pokračovat bude až do neděle 9. 6. do osmé hodiny večerní na oficiálním Twitchi Golden Hornets. Sledující se můžou těšit například na streamování z her, jako je League of Legends, CS GO, XDefiant nebo Rocket League. Chybět nebude ani Valorant, který hrál právě Twisten. Událostí budou sledující provázet hráči Marvin, Jordan nebo Nico. Kromě toho se streamu zúčastní také speciální hosti, oblíbení ambasadoři Vitality Kaffworld a Shynouh.

Výtěžek ze streamu chce Golden Hornets věnovat nadačnímu fondu Twisten Foundation, který založila Karlova rodina na podporu duševního zdraví dospívajících. „Je neskutečné, co pro ostatní Twisten znamenal. Veškeré podpory si moc vážíme a využijeme ji na financování svých projektů, které denně pomáhají teenagerům v jejich boji s duševními problémy,“ říká Denisa Stránská, ředitelka Twisten Foundation. 

Nadační fond v rámci svých aktivit zřizuje širokou škálu projektů jak pro samotné dospívající, tak pro rodiče nebo školy. Teenageři, kteří si potřebují s někým promluvit, můžou využít například online chaty s psychology #KAREme. Rodičům dětí, kteří procházejí náročným obdobím, je pak určen projekt #KAREwe, kde se můžou zeptat na vše, co je zajímá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama