Entropiq je bez týmu a bez Majoru, změny v pravidlech jsou drastické
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Entropiq je bez týmu a bez Majoru, změny v pravidlech jsou drastické

Entropiq je bez týmu a bez Majoru, změny v pravidlech jsou drastické

Pavla Doušová

Pavla Doušová

25. 6. 2024 09:00

Přípravy na druhý Major tohoto roku jsou v plném proudu ve všech organizacích, česká organizace Entropiq musela přistoupit k radikálnímu rozhodnutí.

Reklama

Perfect World Shanghai Major 2024 se sice odehraje až za necelý půlrok, již teď byly ale publikována data kvalifikací. Valve také vydalo obnovenou verzi Major Rulebook, tedy soupisu pravidel pro tento turnaj.

Nejvýznamnějším bodem pro mnoho týmů, včetně českých Entropiq, je fakt, že se v některých regionech ruší otevřené kvalifikace. Konkrétní zasažené regiony jsou Evropa a Severní i Jižní Amerika. Začíná se tak až uzavřenými kvalifikacemi, na které budou pozvánky posílány skrze regionální postavení týmu.

Tato očekávaná změna znemožnila mnoha týmům se Šanghajského Majoru účastnit. Mezi těmi je, mimo jiné, také domácí organizace Entropiq. Ti zareagovali rozpuštěním hlavní sestavy, protože se zřejmě nevyplatilo ji držet, když je stoprocentně jisté, že se na největší event druhé poloviny roku nepodívají.

Samo vedení týmu prohlásilo, že šlo o velmi těžké rozhodnutí, ale kvůli změnám v kvalifikačním procesu na Major se rozhodli s okamžitou platností přesunout kompletně celou sestavu včetně trenéra odsunout na lavičku. 

Entropiq není jedinou organizací, která kvůli úpravě pravidel a odstranění otevřených kvalifikací musela udělat drastická rozhodnutí. Ještě před nimi ten stejný krok udělali srbští iNation z identických důvodů.

Jako šok toto rozhodnutí muselo přijít pro samotné mužstvo, které bylo naposledy obměněno a doplněno pouze necelé dva měsíce zpátky. Mezi nově příchozími byl například Christian “Buzz” Andersen, který předtím hrál více než dva roky za Astralis.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama