Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik
i Zdroj: FromSoftware
Gaming Elden Ring Shadow of the Erdtree Článek Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik

Hráči kritizují nový Elden Ring: Shadows of the Erdtree, důvodů je několik

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 6. 2024 07:00

Někteří uživatelé nejsou spokojení s právě vydaným rozšířením do hry Elden Ring. Shadow of the Erdtree je údajně příliš složité.

Reklama

První a zatím jediné DLC do oceňovaného souls-like titulu Elden Ring s názvem Shadow of the Erdtree si při nedávném vydání od kritiků zasloužilo převážně absolutní známky v hodnocení. Vypadalo to, že společnost FromSoftware udělala další mistrovské dílo. Jenže v posledních dnech se množí kritika hráčů, že rozšíření je až příliš složité. Někteří ji dokonce označili za extrémní.

Módovaný Elden Ring obsahuje Homera Simpsona, Shreka a Sonica

Módovaný Elden Ring obsahuje Homera Simpsona, Shreka a Sonica

Vydejte se na quest za Donut Ringem.

24. 3. 2022 17:33

Velká část kritiky je zaměřená na bossy, z nichž většina rozdává mnohem větší rány a naopak a snáší mnohem víc úderů než kterýkoli nepřítel ze základní hry. Dokonce i po nasbírání hromady fragmentů Scadutree a vylepšení Revered Spirit Ash. Statistiky jsou však jen částí problému, někteří hráči si také stěžují na pohyby bossů, které jsou údajně přeladěné, nebo směšné.

Podle neustálého přívalu stížností se zdá, že mnoho hráčů se již zaseklo na prvních dvou Remembrance bossech nazvaných Divine Beast Dancing Lion a Rellana, Twin Moon Knight. Uživatelé tvrdí, že jejich pohyby jsou příliš nevyzpytatelné. Obzvlášť Rellana je problematická kvůli schopnosti provádět propracovaná a zdánlivě nekonečná komba, což nutí hráče být neustále v defenzivě.

Zdá se, že obtížnost Shadow of the Erdtree už odradila tolik hráčů, že dokonce i její hodnocení ve službě Steam kleslo pod hranici "smíšené", přičemž mnoho uživatelů uvádí jako hlavní důvod, proč ostatním nedoporučují DLC kupovat, obtížné bossy. Dokonce i někteří samozvaní veteráni žánru vyjádřili své obavy z příliš složitých bossů.

Podle serveru GameRant však vysoká obtížnost není překvapivá, vzhledem k předchozí tvorbě studia FromSoftware. Zahraniční novináři dodali, že japonští vývojáři občas po vydání snižují obtížnost, a tak je otázkou, zda se tak stane i nyní. 

Režisér vývoje hry Elden Ring Hidetaka Mijazaki však v rozhovoru pro deník The Guardian nedávno obhajoval obtížnost DLC Shadow of the Erdtree jako nedílnou součást zážitku z rozšíření.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama