Herní Duna v ukázce láká na souboje a pouštní červy
i Zdroj: Funcom
Gaming Dune: Awakening Článek Herní Duna v ukázce láká na souboje a pouštní červy

Herní Duna v ukázce láká na souboje a pouštní červy

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Gamescom 2024 nám přinesl mimo jiné i nový pohled na titul Dune: Awakening. V novém traileru ukazuje soubojový systém, survival i frakce, za které bude možné hrát.

Reklama

V rámci prezentace na akci Gamescom 2024 jsme se dočkali i nové gameplay ukázky ze hry Dune: Awakening. Ta detailně představuje svět, do kterého se hráči v kůži právě uniklého vězně ponoří. Představen byl podrobněji soubojový systém, který na první pohled působí svěže a pestře. Hráči si tak budou moci přizpůsobit zbraně tak, aby vyhovovaly jejich hernímu stylu. Jak ale vývojáři naznačili, využívání zbraní bude možné se úplně vyhnout. Tedy za předpokladu, že budete zdatní v politikaření či využívání svých znalostí o nehostinné poušti.

Důraz v novém traileru od Funcomu byl kladen i na nutnost udržování vztahů s mocnými rody, které zápolí o nadvládu nad trhem s Kořením. Rody budou představovat jednotlivé frakce, ke kterým se budete moci přidat nebo s nimi naopak soupeřit. Trailer taktéž odhalil nové možnosti budování hráčské základny, kterou navíc budete moci využívat sami nebo ji sdílet se svými přáteli.

Co se data vydání týče, byla oznámena podstatná informace. A sice, že verze pro PC nás čeká pravděpodobně značně dříve, než tak konzolová. V závěru traileru je uvedeno, že se vydání na PC dočkáme již na začátku roku 2025. Vydání verzí pro PlayStation a Xbox pak bude oznámeno někdy v budoucnu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama