Donk dostal varování od ESL, prý je moc vulgární
i Zdroj: Team Spirit, Twitter
Esport CS 2 Článek Donk dostal varování od ESL, prý je moc vulgární

Donk dostal varování od ESL, prý je moc vulgární

Michael Douša

Michael Douša

7. 2. 2024 14:40

Donk je na svém prvním velkém turnaji a zanechává intenzivní dojem jak na serveru, tak zjevně i mimo něj. Po komentářích kouče NAVI Andrije "B1ad3" Gorodenského, který o ruském talentovi prohlásil, že by "se měl začít chovat", vešlo do hry ESL, které - na rozdíl od NAVI - nejde z turnaje eliminovat tak jednoduše.

Reklama

Ačkoliv se incidenty obešly bez praktického - tedy především finančního - následku, i tak si mladý Danil “donk” Kryškovec bude muset dávat pozor na jazyk. V zápalu boje totiž měl tendenci na své protihráče, kteří v Katowicích sedí přímo proti němu, pokřikovat nehezká slovíčka. Kouč tak musel svého svěřence trochu mírnit, aby se vyhnul slovům jako “assholes” a “cocksuckers”. Proti Apeks také několikrát zakřičel na oponenty, že jsou “idioti”.

Ačkoliv se jedná o poměrně úsměvnou epizodu v životě sedmnáctiletého riflera, pakliže by s provokativními pokřiky nepřestal, mohlo by to mít nepříjemný dopad na jeho tým. ESL totiž (podle vyjádření ve vlogu týmu Spirit) varovalo ruský tým, že pokud se budou tyhle incidenty opakovat, mohli by jim udělit sportovní pokutu. 

ESL celou záležitost okomentovalo pro Dust2.us následovně:

Vážíme si soutěžní energie, kterou na IEM Katowice týmy přináší. Po prvním zápase jsme si pohovořili s týmem Spirit, jelikož jejich hráč donk byl poměrně hlasitý. Poprosili jsme je, aby si dávali pozor, co protihráčům sdělují. Žádný tým v tuhle chvíli nedostal žádný trest a jednalo se spíše o přátelskou připomínku, aby si hráči dávali pozor a nepřekračovali žádné hranice.

Donk si teď ale může od popotahování od ESL na chvíli odpočinout, jelikož on i jeho spoluhráči mají do semifinále volno. Tam se utkají s vítězem zápasu Falcons proti domácím ENCE, což bude pro polské diváky poměrně hektická podívaná.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama