Dobré zprávy do Paříže, Vitality jdou do semifinále
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Dobré zprávy do Paříže, Vitality jdou do semifinále

Dobré zprávy do Paříže, Vitality jdou do semifinále

Michael Douša

Michael Douša

21. 4. 2023 22:51

Vitality začínají před domácím Majorem vypadat sebejistě.

Reklama
Vitality začínají před domácím Majorem vypadat sebejistě.

Téměř nemožné se stalo skutečností. Vitality konečně začínají vypadat dobře i ve chvílích, kdy Mathieu "ZywOo" Herbaut není v čele tabulky. Francouzsko-dánská sestava tak zjevně nabírá síly na nadcházející Major v Paříži. A je dobré, že nabírá síly i jediný hráč CS:GO, který se zúčastní všech Majorů - Peter "dupreeh" Rasmussen. Právě ten se totiž postavil do čela tabulky a s 42 killy ku 31 smrtem, celkem ratingem 1,27, se stal nejlepším hráčem zápasu.

Jsou to samé dobré zprávy pro francouzskou sestavu. Dupreeh doufá, že se jim podaří na IEM Rio ukořistit trofej, která by jim mohla dodat ještě více sebevědomí do nadcházejícího Majoru. "Dalo by nám to hodně sebevědomí. Vyhrát tady by bylo opravdu skvělé, ale zároveň, s celým rozvrhem, tenhle turnaj prostě nebyl stejná priorita jako Major a RMR turnaj. Nehrajeme čtyři hodiny deathmatche každý den, nehrajeme 10 FACEIT zápasů každou noc. Je to hodně o odpočinku a nabírání energie na Major," tvrdí třicetiletý dánský veterán.

BIG se na druhou stranu musí s turnajem rozloučit. Není to pro ně úplně nejšťastnější konec, sám německý kapitán je ale veskrze spokojen. Sám v rozhovoru před samotným zápasem Johannes "tabseN" Wodarz předestřel, že neočekávali, že se dostanou takhle daleko. Je ovšem pravda, že je prohry 16-12 na obou mapách zamrzí, zvláště, když BIG si teď poměrně dlouho takhle solidní zápas nezahrají, když se nekvalifikovali na Major.

Vitality již brzy čeká zápas proti ruským Cloud9, kteří dostali již ve skupinové fázi jednosměrnou jízdenku do semifinále. Povede se Vitality týmovými silami dotáhnout tenhle turnaj až do konce?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama