Dead Island 2 zaznamenal velký úspěch v prodaných kopiích
Gaming Článek Dead Island 2 zaznamenal velký úspěch v prodaných kopiích

Dead Island 2 zaznamenal velký úspěch v prodaných kopiích

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 4. 2023 10:20

Téměř dekáda čekání se studiu Deep Silver vyplatila.

Reklama

Dead Island 2 od svého prvního odhalení vyšel téměř až po deseti letech na konzolích PlayStation, Xbox a PC prostřednictvím Epic Games Store. Dlouhé čekání se však společnosti Deep Silver nejspíš vyplatilo, protože v pondělí zveřejnila tiskovou zprávu, ve které uvedla, že hra během tří dnů prodala jeden milion kopií.

Tvůrci ve zprávě dále sdělili, že hráči strávili zabíjením zombie celkově již 11 milionů hodin, 28 milionkrát zemřeli a zmasakrovali více než 1,1 miliardy nemrtvých.

Dlouholetý vývoj

Pokračování akční vyvražďovačky zombíků s prvky RPG bylo poprvé oznámeno v roce 2014. Vývoj však byl velmi bouřlivý, a tak došlo i na několik odkladů a změn vývojářů. Původně na titulu pracovalo studio Yager, které se zabývalo hrou Spec Ops: The Line, než vývojářské povinnosti převzalo studio Sumo Digital. V roce 2019 pak ve tvorbě pokračovalo studio Dambuster, které interně patří pod Deep Silver.

Nyní již ale hráči mohou nasednout na první let do pekelného Los Angeles, a to rovnou s některou ze šesti hratelných postav. Hra sází na příběhový zážitek, který je možné absolvovat sólo nebo až ve třech lidech. Po městě rozděleném do několika otevřených lokací se pak čelí hordám nemrtvých různého typu, přitom obtížnost je pro všechny stejná. Mnoho typů zbraní na blízko i na dálku ještě nezaručuje absolutní bezpečnost, a proto je potřeba hrát chytře a využívat i prostředí.

Uživatelé i kritici si Dead Island 2 chválí. Mezi největší přednosti řadí soubojový systém, humor v dialozích i dějovou linku, dále mezi přednosti hry patří i propracované grafické zpracování poháněné Unreal Engine 4, a zvukové efekty spolu se soundtrackem. Titul se nevyhnul ale ani chybám, mezi které nejčastěji patří občasné technické problémy, nebo někteří recenzenti si stěžovali na horší detaily nehratelných postav. Ty ale údajně nezasahují příliš do hratelnosti, a celkový zážitek z hraní tak zůstává nedotčený. Na Metacriticu má skóre 75 od kritiků, a 6,2 bodu od uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama