Dabérka Bayonetty odmítla směšnou nabídku na dabing třetího dílu, volá po bojkotu nového dílu
Gaming Článek Dabérka Bayonetty odmítla směšnou nabídku na dabing třetího dílu, volá po bojkotu nového dílu

Dabérka Bayonetty odmítla směšnou nabídku na dabing třetího dílu, volá po bojkotu nového dílu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

16. 10. 2022 18:35

Částka 4000 dolarů je, i dle ostatních dabérů, naprosto šílená.

Reklama

Nový díl Bayonetty je velice očekávaným kouskem, který se ale ještě před vydáním potýká s velkou kontroverzí. Jak totiž prozrazuje dabérka Hellena Taylor, která v předchozích dílech dabovala hlavní postavu, do své role se nevrátila nikoliv z časových důvodů, ale směšné finanční nabídky.

Taylor ve videu tvrdí, že sama kontaktovala studio PlatinumGames, respektive tvůrce Hideakiho Kamiju. Ten jí řekl, že si velice váží jejího přínosu, a následně jí za další dabování nabídl čtyři tisíce dolarů, tedy přibližně sto tisíc korun. To je dle dabérky nízké a nemorální ohodnocení. Po nějaký čas od odmítnutí prý měla existenciální krizi a uvažovala o sebevraždě.

K celé situaci se následně vyjádřily různé osobnosti dabingu, které potvrdili, že taková částka se na poměry studia i hry samotné velice nízká a šílená. Studio se k celé situaci stále nevyjádřilo, respektive Hideaki Kamija pouze napsal, že „je smutné a politováníhodné sdílet nepravdivé informace. To je vše, co mohu nyní říct. A také pozor na MÁ PRAVIDLA,“, čímž se tvůrce odkázat na to, že blokuje lidi, kteří se s ním hádají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama