Český streamer FlyGun dostal ban na Twitch za nenávistné projevy
i Zdroj: Youtube.com/@FlyGunCZ
Zajímavosti Článek Český streamer FlyGun dostal ban na Twitch za nenávistné projevy

Český streamer FlyGun dostal ban na Twitch za nenávistné projevy

Jarmil Černý

Jarmil Černý

7. 2. 2024 16:58

Další český streamer se dočasně pakuje ze streamovací platformy Twitch.tv, tentokrát ale nejde o žádného potížistu. V nelibost na vysílací platformě Twitch.tv upadl streamer Flygun, který se už několik let věnuje živému vysílání počítačových her.

Reklama

Flygun alias Melichar Oravec je v herní komunitě velmi známou postavou. Před svojí kariérou streamera působil například v herním pořadu Re-Play společně s Mikolášem Tučkem, Alžbětou Trojanovou a Radkem Starým alias Sterakdarym.

Pomočil se a ukázal přirození. Český streamer Novby znovu úřaduje
i Zdroj: Twitch: Novby

Pomočil se a ukázal přirození. Český streamer Novby znovu úřaduje

Potížista Novby je znovu na scéně. Není to tak dávno od jeho posledního incidentu, kdy všem přítomným divákům na jeho kanále…

2. 2. 2024 09:00

Na streamovací platformě se věnuje především variety gamingu, tedy streamování různých druhů počítačových her. Nejde však o žádného darebáka i proto bylo velkým překvapením, když streamer na svých sociálních sítích oznámil, že mu herní platforma zablokovala účet na 30 dní, což je v rámci banů na Twitch.tv opravdu dlouhá doba.

„Mám ban na 30 dní. Zatím nemám absolutní tušení za co. Musím zjistit víc a odvolat se,“ stojí ve streamerově stories na Instagramu. Přiložil také snímek z emailové komunikace s provozovatelem platformy. Ten mu v automatickém emailu sdělil, že mu na platformě zablokoval účet za „Opakované nenávistné urážky nebo symboly.“ Jako příklad pak platforma uvádí možné spamování ASCII znaků, posílání zpráv šeptem s nenávistnými urážkami nebo opakované urážky během vysílání.

Platforma streamerům většinou neposkytuje přesné důvody zablokování účtu a nechává tak tvůrce se pouze domnívat a zpětně dohledávat, co mohli udělat špatně. FlyGun proti rozhodnutí již podal odvolání a tak je možné, že se platforma nad streamerem slituje a zablokování účtu zruší.

FlyGun přitom nedávno zveřejnil video „#HASÍMESJIRKOU“, kde parodoval situaci, která dovedla k banu jednoho z jeho kolegů streamera Novbyho. Toho postihl nešťastný incident, když v opilosti nezvládl udržet moč. Ten si za ukázání své chlouby tisícům diváků vysloužil ale pouze třídenní ban.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama