Češi hrají o postup do nejvyšší evropské ligy
Esport Valorant Článek Češi hrají o postup do nejvyšší evropské ligy

Češi hrají o postup do nejvyšší evropské ligy

Nicolas Heller

Nicolas Heller

29. 6. 2023 14:08

Dva domácí hráči se mohou kvalifikovat do nejprestižnější evropské Valorant ligy.

Reklama

Mezitím, co se světová scéna připravuje na velký vrchol v podobě Světového šampionátu, v pozadí se schyluje k velkému okamžiku, který by měl zajímat především české fanoušky profesionálního Valorantu. Dva domácí hráči se od 30. června pustí do bojů v tzv. Ascension turnaji. Jde o střetnutí nejlepších týmů z různých evropských lig, ze kterého vzejde jeden postupující do nejprestižnější evropské ligy VCT EMEA.

Vítězný tým si místo v nejvyšší evropské lize zajistí hned na dva roky, tedy na sezony 2024 a 2025. Fakt, že jde o vstupenku do zcela vytříbené společnosti potvrzuje přítomnost organizací jako Vitality, Fnatic či Natus Vincere. To si dobře uvědomují obě česká želízka v ohni.

V dresu norské organizace Apeks nastoupí Martin "Magnum" Peňkov. Své začátky strávil v českém týmu Enterprise. Za sebou má také angažmá ve Fnatic či španělské organizaci KOI, kterou spoluzaložil slavný fotbalista Gerard Piqué. S Apeks vyhrál ligu severských států a díky nejvyššímu počtu bodů v celkovém sezonním žebříčku si zajistil přímý postup do hlavní fáze Ascension turnaje, kde bude bojovat o postup nejvyšší ligy společně s dalším českým zástupcem.

Ze středoevropské soutěže East Surge, kterou jste mohli sledovat v češtině na Grunex twitch kanále, se do Ascension probojoval za evopský celek Acend také Ondřej "MONSTEERR" Petrů. Ten si s Magnumem v minulosti zahrál právě v Enterprise, tentokrát však bude muset jít veškeré kamarádství stranou, oba totiž budou hrát o životní šanci vstoupit mezi evropskou a světovou elitu.

Týmy českých hráčů se naštěstí nacházejí v odlišných skupinách, na možný bratrovražedný souboj tedy dojde nejdříve ve vyřazovacích bojích, které budou následovat hned po odehrání pětičlenných skupin. Do play-off postoupí z každé skupiny pouze dva týmy, pavouk pak bude tolerovat pouze jednu prohru, která tým pošle do části pro poražené, druhá prohra bude v play-off znamenat jisté vyřazení.

Úvodní zápasy skupin Ascension

30. června 17:00 Acend vs. Digital Athletics 17:00 Apeks vs. Case Esports

Všechny zápasy českých hráčů můžeš sledovat na twitch kanále Grunexu s českým komentářem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama