budoucnost-gambit-gaming
Esport LoL Článek Budoucnost Gambit Gaming

Budoucnost Gambit Gaming

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

15. 12. 2015 20:54

Co se stane s herní organizací Gambit Gaming po rozpadu jejich jediné esport sekce?

Reklama

Budoucnost Gambit Gaming

Několik dní po ohlášení prodeje LCS spotu nás Gambit Gaming nechával v nejistotě co se jejich budoucnosti týče. Tomu je již konec a z prohlášení na jejich webu se můžeme dočíst, co Gambit plánuje na rok 2016 a proč se rozhodl prodat svůj spot.

V porovnání s rokem 2013 lze následující roky považovat za neúspěšné. Vedení považuje soustředění se jen na jednu hru (League of Legends) jako nejzásadnější chybu. Vzhledem k tomu, že většina týmů v LCS se šest měsíců neúčastní žádných velkých turnajů. Kvůli tomu je pro organizaci velmi obtížné sehnat silné sponzory. 

Přísun velkého množství kapitálu do profesionální LoL scény a zdvojnásobení (někdy i ztrojnásobení) výplat způsobily, že si Gambit Gaming nemohl dovolit poskládat konkurenceschopnou sestavu. Cíl dostat se mezi tři nejlepší týmy se tak stal nereálný.

Prodejem zísakné prostředky budou z větší části znovu investovány do organizace. Gambit chce postavit nový tým v League of Legends a také v několika dalších hrách. Dále by v roce 2016 rád vylepšil komunikaci s fanoušky a získal dostatečný objem sponzorských prostředků, aby mohl plně podporovat nové hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama