Autoři Helldivers zůstanou nezávislí, chtějí být nový From Software
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Gaming Helldivers 2 Článek Autoři Helldivers zůstanou nezávislí, chtějí být nový From Software

Autoři Helldivers zůstanou nezávislí, chtějí být nový From Software

Václav Brixí

Václav Brixí

23. 5. 2024 10:00

CEO studia Arrowhead opouští svůj post. Chce se plně soustředit na vývoj her jako kreativní ředitel. Studio má prý na to stát se novým Blizzardem či From Softwarem.

Reklama

Nyní už bývalý CEO studia Arrowhead, Johan Pilestedt, nedávno oznámil, že odstupuje ze své pozice a přenechává ji bývalému řediteli pro rozvoj obchodu ve společnosti Paradox Interactive, Shamsu Jorjanimu. Sám Pilestedt se od nynějška bude plně věnovat roli kreativního ředitele. Hlavním důvodem byla jeho touha opět se více přiblížit k vývoji a přímo se podílet na nových hrách studia. Pro portál GamesIndustry.biz se vyjádřil následovně:

“Uvědomil jsem si, že vést organizaci s více než 100 lidmi, ať už je jakkoliv velká, mě donutí vybrat si mezi prohlubováním mé lásky k tvorbě videoher a cestou obchodníka. A tak jsem kontaktoval Shamse [Jorjaniho]. Dali jsme si oběd a já se ho zeptal zdali by měl zájem, kdybych přehodnotil vedení Arrowhead na příštích deset let a potřeboval bych najmout nového ředitele."

Jorjani jeho nabídku následně přijal a tak se s největší pravděpodobností bude následujících deset let starat o obchodní stránku studia. Rozhodně to neznamená, že by se Johan Pilestedt uchyloval do důchodu nebo studio opouštěl. Naopak chce být se studiem spojován jako kreativec, nikoliv obchodník. “Bethesda má Todda Howarda, Kojima Productions Kojimu a Remedy Sama Laka….pokud se ale zeptáte, kdo studio vede jako CEO nebo manažer…nikdo vám nedokáže říct jméno toho skromného služebníčka” dodává s úsměvem Jorjani.

Jednou budeme stejně velké studio jako From Software či Blizzard

Kromě komentáře k odstupu z funkce zmínil PIlestedt něco málo o plánech studia do budoucna. Respektive nastínil, co za žádnou cenu nechtějí dopustit. Především je z jeho slov patrné, že se nechtějí za v žádném případě nechat odkoupit některým z velkých herní producentů. Ačkoliv nezmínil žádná konkrétní jména, zdůraznil. že v ani jednom z jejich plánů do budoucna nefiguruje možnost opuštění statutu nezávislého studia. Tuto myšlenku zřejmě představil jako nepřímou odpověď na spekulace, které zmiňovaly snahu PlayStationu o zakoupení studia Arrowhead. K tomu údajně mělo díky tomu, že se titul Helldivers 2 stal nejrychleji prodávaným titulem v historii PlayStationu. Za prvních 12 týdnů se ho na PC a PS5 prodalo přes 12 milionů kopií, čímž překonal i předloňský God of War: Ragnarok.

Zároveň dodává, že cílem studia je i nadále vytvářet skvělé kooperační hry. Studio by na tom chtělo založit celou svoji identitu a zasloužit se tak o silné postavení na trhu. Jednoho dne by prý mohlo mít studio Arrowhead dokonce stejný statut jako From Software nebo v minulosti Blizzard. Rozhodně to však neznamená, že se nutně stanou obrovskou společností se stovkami zaměstnanců. Určitý růst se samozřejmě dít bude, ale dle slov PIlestedta: “pouze pokud to bude nutné k dosažení kýžených cílů, nikoliv jako cíl samotný”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama