Astro Bot je nejlépe hodnocenou hrou roku
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Gaming Astro Bot Článek Astro Bot je nejlépe hodnocenou hrou roku

Astro Bot je nejlépe hodnocenou hrou roku

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy PlayStation PlayStation 5

Team ASOBI právě vydalo pokračování plošinovky Astro Bot. Na internetu sbírá samá pozitivní hodnocení. Je dokonce nejlépe hodnoceným plnohodnotným titulem roku 2024.

Reklama

Hned zkraje září udělalo studio Team ASOBI radost fanouškům PlayStationu i nostalgickým pamětníkům. Plošinovka Astro Bot je konečně venku a sbírá jedno skvělé hodnocení za druhým. Kritici i hráči jsou jednoduše nadšení. Výprava za záchranou ikonických postav z historie PlayStationu dokázala uchvátit téměř všechny napříč celou fanouškovskou základnou. A to bez ohledu na věk. Chvála se pěje rovněž na audiovizuální zpracování a zábavnou svěží hratelnost, která hráče nenudí ani na chvíli.

Díky tomu všemu si Astro Bot vysloužil na portálu Metacritic neuvěřitelné skóre 94, což z něj činí bezkonkurenčně nejlépe hodnocený plnohodnotný titul tohoto roku. Lepší hodnocení, konkrétně 95, získalo jen rozšíření Shadow of the Erdtree pro hru Elden Ring.

V novém Astro Botovi bude cílem hráčů najít a osvobodit všechny možné společníky. Napomáhat hlavnímu hrdinovi přitom budou legendární charaktery z herních sérií od PlayStationu a s ním spojených studií. Kromě Krata z God of War či Nathana Draka ze série Uncharted se hráči mohou těšit třeba i na Crasha Bandicoota. Jak se ale ukázalo v nedávno odhalených konceptech, hra měla obsahovat ještě více odkazů na ikonické tituly. Ty se bohužel do finální verze nedostaly. Stále je tu však možnost, že i to bude součástí plánovaného DLC, které vedení studia již potvrdilo. S jistotou však můžeme potvrdit, že hra po vydání obdrží minimálně jednu várku obsahu, kterou bude tvořit 10 nových speedrun levelů s novými výzvami a úkoly.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama