Astralis byli převálcováni fnatic v úvodním zápase na EPL!
i Zdroj: Photo Rights: Viola Schuldner, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Astralis byli převálcováni fnatic v úvodním zápase na EPL!

Astralis byli převálcováni fnatic v úvodním zápase na EPL!

Michael Douša Pavla Doušová

Michael Douša, Pavla Doušová

Platformy Windows PC

Astralis a fnatic se proti sobě postavili ve svém prvním zápase na ESL Pro League Season 20. Vítězně odešla evropská směsice. Jak se jim to povedlo?

Reklama

I přesto, že Astralis momentálně nejsou v úplně nejlepší formě, naopak fnatic se v poslední době na velkých eventech neukazovali. Většinou skončili v uzavřených kvalifikacích, přes které se nedostali. Do jejich řad ale relativně nedávno přibyl Benjamin “blameF” Bremer, bývalý kapitán Astralis. Ten dnes tak měl šanci ukázat svému bývalému týmu, že se mu na novém místě daří. V Astralis blameF nebyl již nějakou dobu v hlavní sestavě, tam ho nahradil mladý Alexander “br0” Bro.

Ve fnatic je taky slovenská tvář, již třičtvrtě roku za evropské mužstvo hraje Matúš “MATYS” Šimko, kterého někteří mohou znát ze slovenských Sampi nebo Enterprise.

Na EPL tentokrát první volili mapu fnatic, kteří si vzali Vertigo. Na tom byl první poločas kompletně vyrovnaný, až v druhém se ukázalo, kdo má doopravdy navrch. Tentokrát to byli právě vybírající, kterým se podařilo si nabrat náskok a udržet ho.

Astralis na druhé straně zvolili Inferno. Tam byl úplně stejně absolutně vyrovnaná první část, dominance v druhá byla ale o to jasnější. Za celou druhou polovinu se fnatic podařilo získat pouhé dva boty. I přes neúspěch týmu měl ale na Infernu nejvíce zabití právě slovenský MATYS.

Poté, co oba týmy vyhrály mapu svého výběru se šlo na Ancient. Zde již nebyla vyrovnaná první půlka, nýbrž fnatic získali devítikolovou výherní sérii a poté ještě jeden bod, aby toho nebylo málo. V části druhé jim tak stačily tři body na výhru, které se jim získat podařilo.

Nejlepším hráčem i celkově, co se zabití týče, byl MATYS s 55 zabitími a jeho spoluhráč blameF způsoboval nejvíce poškození, průměrně 93,5 bodu za kolo.

Pro nikoho tato hra neznamená slávu nebo naopak konec na EPL. Astralis se propadli do nižšího pavouka, kde je ve středu v 16:30 čekají Complexity a fnatic se v tentýž den v 19:30 postaví M80.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama