Jako jin a jang. Ubisoft ukázal hratelnost v Assassin's Creed Shadows
i Zdroj: Ubisoft
Gaming AC Shadows Článek Jako jin a jang. Ubisoft ukázal hratelnost v Assassin's Creed Shadows

Jako jin a jang. Ubisoft ukázal hratelnost v Assassin's Creed Shadows

Josef Ventrča

Josef Ventrča

11. 6. 2024 09:15

Hrdinové v Assassin's Creed Shadows nabídnou zcela odlišné herní zážitky. Hráče čekají tvrdé souboje i plížení ve stínech.

Reklama

Ubisoft během akce Forward ukázal třináctiminutové video prezentující hratelnost v Assassin's Creed Shadows, které vyjde letos 15. listopadu na PC, PlayStation 5 a Xbox Series. Záběry ukázaly očekávaný odlišný herní styl hlavních postav.

Ubisoft odhalil vydání Prince of Persia: The Sand of Time
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft odhalil vydání Prince of Persia: The Sand of Time

Očekávaný remake oblíbeného dílu Prince of Persia by skutečně měl po letech vyjít. Ubisoft oznámil rok vydání The Sands of…

11. 6. 2024 11:30

Ve videu Jasuke přijíždí do Fukučijamy, aby vystopoval zkorumpovaného daimjóa. Jeho stopa ho zavede až ke konfrontaci se samurajem, který zneužívá svou moc, a právě zde Assassin's Creed Shadows předvádí svůj nový boj se zničitelným brněním, ničivými, ale riskantními útoky v postoji a bojem s více zbraněmi. Jasuke drtí své nepřátele mohutnými švihy svého mocného kanaba a pak samuraje vyřídí v souboji katan.

Až přijde čas zavraždit daimjóa v jeho hradě, hráči si budou moci vybrat mezi Naoe a Jasukem. V herní ukázce lze vidět, jak se Naoe ujímá vedení při infiltraci do věžovitého komplexu. Podle slov tvůrců je asasínkou s dosud nejlépe propracovaným systémem plížení. K dispozici má řadu nástrojů, které jí umožňují tiše udeřit a nepozorovaně se pohybovat. Může se skrčit a plazit se vysokou trávou, nahlížet za roh nebo zhasnout světla a skrýt se ve stínech. Dále se může houpat a šplhat pomocí háku, omračovat NPC, vraždit cíle na dálku pomocí kusarigamy a mnoho dalšího.

Svět obsahuje dynamická roční období a počasí, které ovlivňují hratelnost. Pokud se Naoe infiltruje v noci, je hůře odhalitelná, což platí dvojnásob, když se zvedne déšť, který ztlumí její zvuky. Protože se mise odehrává na jaře, může se schovat v křoví a proplížit se pod vodou přes rybník - v zimě by však byl rybník zamrzlý, v křoví by nebyly listy, které by ji skryly, a sníh by odhalil její kroky.

 Assassin's Creed Shadows může tedy nabídnout zcela nový zážitek v sérii. Uvidíme však až při vydání, jak všechno bude dohromady fungovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama