"Aleksib je skvělý kapitán, nechápu, proč se ho G2 zbavili," tvrdí hampus
Esport CS:GO Článek "Aleksib je skvělý kapitán, nechápu, proč se ho G2 zbavili," tvrdí hampus

"Aleksib je skvělý kapitán, nechápu, proč se ho G2 zbavili," tvrdí hampus

Michael Douša

Michael Douša

7. 10. 2022 14:50

Nový kapitán taky dovedl NIP až na Major.

Reklama
Nový kapitán taky dovedl NIP až na Major. Je Aleksi "Aleksib" Virolainen odpovědí na bolesti NIP?

Po vítězství nad Cloud9 se NIP kvalifikovali na Major s čistým skore 3-0. Bývalý kapitán NIP, Hampus "hampus" Poser se podělil s HLTV o své dojmy ze zápasu i z nového vedení v týmu. 

"Je to pro mě teď skvělé. Jasně, že chci být kapitán, ale zároveň nechci, jestli to dává smysl. [...] Je strašně jednoduché nebýt in-game leader. Nemusím moc riskovat, nikdy nechodím první, takže vím, kde je můžu čekat, když sám vyjdu. Nemusím myslet za všechny, myslím jen za sebe a říkám jen sobě, co mám dělat, což mi zatím dost vychází, řekl bych," pověděl redaktorům HLTV hampus.

"Aleksib je skvělý kapitán, nechápu, proč se ho G2 zbavili," tvrdí hampus

A jak hledí na svého nového kapitána? "Je strašně chytrý, přináší do týmu strukturu, kterou myslím, že potřebujeme. A jo, je to skvělý IGL, nechápu, proč ho G2 nechtěli."

Na to můžeme odpovědět tak trochu více analyticky - v NIP jsou hráči už o dost zkušenější, prakticky všichni mají již relativně rozsáhlé zkušenosti z předchozích týmů. G2 byla trochu jiná pohádka. Ačkoliv není radno podceňovat Ilju "m0NESY" Osipova, pořád je G2 jeho první mezinárodní tým takovéto úrovně, a tak není divu, že potřebuje trochu více navádět, dávat mu prostor pro seberozvoj. U zkušených střelců v NIP tohle potřeba není. 

NIP se nyní zařadili mezi smetánku jako FaZe a NAVI, kteří už mají jisté místo v Legends Stage, kde budou v listopadu bojovat o 500 tisíc dolarů, v přepočtu více než 12 milionů korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama