3-0?! MOUZ zesměšnili Spirit ve finále BetBoom Dacha
i Zdroj: Photo Credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek 3-0?! MOUZ zesměšnili Spirit ve finále BetBoom Dacha

3-0?! MOUZ zesměšnili Spirit ve finále BetBoom Dacha

Pavla Doušová

Pavla Doušová

21. 5. 2024 06:34

Spirit, i s jejich bezchybnou sérií výher z BetBoom Dacha Belgrade 2024, byli nekompromisně poraženi ve finále. Mladičcí MOUZ je zadupali do země.

Reklama

Spirit a jejich nejmladší, sedmnáctiletá, hvězda Danil “donk” Kryshkovets byli poraženi způsobem, jaký neponechával nic náhodě. MOUZ se na druhém eventu za sebou ukázali jako ti nejlepší.

Mladá sestava proti ještě mladšímu donkovi ukázala, jak se to má dělat. Naposledy proti sobě tyto dva týmy stály v kvalifikacích na PGL CS2 Major Copenhagen 2024 v únoru. I tam vyhráli MOUZ. Od té doby nic a Spirit se mohli šetřit na odvetu. Přípravu zřejmě ale podcenili.

Začalo se na Vertigu, který si vybrali MOUZ. První poločas s přehledem vedli MOUZ, Spirit ale na druhé straně důsledně dotahovali. Přesčas jim bohužel utekl o jeden jediný bod.

Spirit si vybrali Ancient, na kterém se jim minimálně na tomto eventu velmi často dařilo. Ne dnes. Týmům se povedlo dát si za Ancient ne jednu, ale dokonce dvě šestilkolové výherní série. Hned na začátku se to podařilo MOUZ, později Spirit. Bohužel ale ani to nestačilo na dohnání MOUZ, protože ti si vyhráli druhou mapu.

Mirage byl rozhodující o všem. Pokud vyhráli MOUZ, tak by byl konec tomuto finále, pokud ne, Spirit by dostali šanci na obrácení hry. V první polovině si MOUZ znovu dali šestikolovou výherní sérii, dohromady tam získali osm bodů. V druhé se Spirit nepovedlo ukořistit ani jeden bod.

I přes prohru byl nejlepším hráčem jak zápasu, tak celého eventu právě Danil “donk” Kryshkovets, tentokrát s 55 zabitími a 102,6 body poškození za kolo. 

Pro MOUZ je toto velkou výhrou, je to druhý event v řadě, ze kterého si odnáší trofej, hned po ESL Pro League Season 19, které skončilo před méně, než dvěma týdny. Oba týmy se znovu shledají příští týden na IEM Dallas 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama