Warner Bros vyhrožuje smazáním kanálu populárního youtubera
i Zdroj: Warner Bros.
Gaming Mortal Kombat 1 Článek Warner Bros vyhrožuje smazáním kanálu populárního youtubera

Warner Bros vyhrožuje smazáním kanálu populárního youtubera

Václav Brixí

Václav Brixí

28. 5. 2024 10:40

Youtuber ToastedShoes tvrdí, že mu společnost Warner Bros. poslala zprávu, ve které mu vyhrožuje smazáním kanálu. Důvodem jsou videa z modované verze hry Mortal Kombat.

Reklama

Populární youtuber ToastedShoes, který se zabývá natáčením videí z modovaných verzí různých her se dostává do problémů. Na sociální síti X nedávno zveřejnil kontroverzní zprávu, která mu byla zaslána přímo společností Warner Bros. Vydavatelé doposud posledního dílu série Mortal Kombat v ní údajně měli youtuberovi vyhrožovat nahlášením obsahu a následně kompletním smazáním kanálu. Důvodem jsou právě videa z titulu Mortal Kombat 1, do kterého ToastedShoes společně se svým týmem vkládá nejrůznější módy. Tato činnost je dle Warner Bros. v rozporu s právy duševního vlastnictví společnosti.

"Dnes ráno jsem obdržel oznámení o porušení práv duševního vlastnictví přímo od společnosti Warner Brothers s tím, že modifikace Mortal Kombat v mém obsahu ‚porušují‘ jejich práva duševního vlastnictví.“ píše ve svém příspěvku.

ToastedShoes dále poukazuje na to, že mu nebylo umožněno na email jakkoliv odpovědět a nemá tedy možnost s Warner Bros. navázat jakoukoliv komunikaci. Vybízí tedy ostatní ke sdílení jeho příspěvku, aby se maximalizovala šance, že si jej společnost všimne. Podle youtubera nepřišla za více než 7 měsíců od vydání hry na něj ani jiné moderské kanály žádná stížnost. O to více se nad současnou situací pozastavuje. Jeho moderská videa prý na všech platformách nasbírala více než miliardu shlédnutí. Takováto sledovanost mu dle jeho slov umožnila přivést více pozornosti hře samotné a ocenit tak tvrdou práci vývojářů, kteří na ní pracovali.

V příspěvku taktéž dodává, že na kanále není finančně závislý pouze on. Jeho tým se skládá z několika moderů zaměstnaných na plný nebo částečný úvazek. Na výdělcích ze smazaných videí tak závisí i jejich živobytí. Ačkoliv se tedy nechtěl společnosti Warner Bros. ihned podvolit, z důvodů obav prozatím problematická videa na kanále skryl.

Společnost Warner Bros. se k celé situaci doposud nevyjádřila. O jakémkoliv dalším vývoji vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama