VP s electroNicem nezvládli první zápas, MATYS s fnatic je vyškolili
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek VP s electroNicem nezvládli první zápas, MATYS s fnatic je vyškolili

VP s electroNicem nezvládli první zápas, MATYS s fnatic je vyškolili

Michael Douša Pavla Doušová

Michael Douša, Pavla Doušová

23. 4. 2024 19:15

Denis "electroNic" Sharipov udělal na CS2 profesionální scéně obrovské vlny, když přestoupil z Cloud9 do Virtus.pro. První zápas se jim ale úplně nevyvedl, padli za oběť evropskému mixu fnatic.

Reklama

Nebylo to vůbec jednoduché, ale fnatic si hned v prvním zápase na ESL Pro League připisují solidní vítězství. A není to proti nikomu jinému, než někdejším Major vítězům, nyní posíleným o ruskou hvězdu electroNica, tedy Virtus.pro. V žádném případě to ale nebylo z ničeho nic, jak v pozápasovém rozhovoru uvedl kapitán Alexandre “bodyy” Piarano.

“Proti VP jsme v poslední době hráli hodně, a vždycky nás totálně zničili, takže jsme do toho prostě dali všechno, než se to konečně povedlo,” říká francouzský veterán. Velkou zásluhu na vítězství také připisuje svému francouzskému kolegovi Aurélienovi “afro” Drapierovi, který měl proti VP solidní hru - připsal si za zápas rating 1,10, ovšem až třetí nejlepší na serveru. Nejlepší dva hráči totiž byli z protějšího týmu - Džami “Jame” Ali  s ratingem 1,16 a electroNic s ratingem 1,11.

Matys | Twitter, @teamsampi
i Zdroj: Twitter, @teamsampi
Matys | Twitter, @teamsampi

Naopak slovenská hvězda Matúš “MATYS” Šimko neměl úplně nejlepší zápas svého života. Zvláště na prvním a prohraném Overpassu měl nejhorší rating na serveru, a to 0,65, za další dvě vyhrané mapy se ale vytáhl a byl pro svůj tým solidní oporou, což také přispělo těsnému, ale zaslouženému vítězství.

Co je čeká dál? Ze dvou pětin francouzští fnatic se budou muset postavit stoprocentně francouzským 3DMAX, proti nimž vychází fnatic jako silní favorité. Na druhé straně VP zabojují o eliminaci, přičemž jejich oponenty budou portugalští SAW. I přes prvotní prohru však budou Rusové jasnými favority.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama