Valve se probudilo? CS2 hráči hlásí obrovský počet banů
i Zdroj: Photo credits: Dexerto
Esport CS 2 Článek Valve se probudilo? CS2 hráči hlásí obrovský počet banů

Valve se probudilo? CS2 hráči hlásí obrovský počet banů

Michael Douša

Michael Douša

1. 5. 2024 11:00

Že bychom se konečně dočkali funkčního anti-cheatu? Skoro už to začíná vypadat, že zázraky se dějí, ačkoliv u Valve se nikdy nejde na nic spolehnout.

Reklama
Reklama

Ačkoliv jsme od Valve zatím nedostali žádnou oficiální zprávu, hráči ze serverů hlásí někdy až celé týmy zabanované během jediného kola. Bany se však vyznačují jednou  zvláštností - nejde ani o overwatch bany, ani o VAC bany. To znamená, že není možné je vůbec sledovat přes API data od Valve.

Valve se probudilo? CS2 hráči hlásí obrovský počet banů

Místo toho se ale můžeme spolehnout na přímá svědectví i důkazy. Světové žebříčky se očistily právě o zabanované hráče, což znamená, že pokud si držíte svůj Premier rank, zjevně jste se o několik stovek až tisíc míst posunuli nahoru. Jak tahle ban wave ale vypadá v praxi?

Na to poukazuje na Twitteru účet Gabe Follower,  který se nyní snaží projít a zkontrolovat legitimitu záznamů, které se šíří internetem. Ale musíte přiznat, že to přeci jen vypadá komicky, když 9 z 10 hráčů na serveru dostane ban.

Doufejme však, že nezůstane jenom u hráčských svědectví a dostaneme od Valve alespoň nějaký náznak, že tu funkční anti cheat zůstane. Pokud by se mělo jednat jen o jednorázovou akci, její efektivita zůstane hodně blízko nule.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama