„V naší skupině jsme skoro nejsilnější,“ věří dycha. Nepopírá ale problémy
i Zdroj: Rostislav Douša, GRUNEX.com
Esport CS 2 Článek „V naší skupině jsme skoro nejsilnější,“ věří dycha. Nepopírá ale problémy

„V naší skupině jsme skoro nejsilnější,“ věří dycha. Nepopírá ale problémy

Michael Douša

Michael Douša

29. 4. 2024 21:00

Polský střelec Paweł "dycha" Dycha byl v loňském roce stálicí pro evropský mix ENCE. Pod vedením Lukase "gla1ve" Rossandera se mu ale tolik nedaří, i přesto si drží svůj optimismus.

Reklama

Ani to ale není samozřejmostí. „Byl jsem na tom mentálně tak, že jsem už ani nevěděl, jestli chci pokračovat v hraní CS," přiznal polský střelec pro HLTV. Není se čemu divit. Po vynikajících výsledcích přišla studená sprcha na Majoru, kde vypadli hned mezi prvními a dycha si vystřílel nejhorší rating na LAN turnaji za celou svoji kariéru.

Vzhledem k tomu, jak rychle ENCE ke své nové, majoritně polské, sestavě přišli, bylo potřeba improvizovat. To vedlo k tomu, že dycha musel převzít velmi agresivní, hvězdné role, na které sám nebyl zvyklý. „Musel jsem každou mapu měnit pozice, neměl jsem žádné své staré role, a to byla velká výzva. Nečekal jsem, že budu muset změnit všechno,“ říká šestadvacetiletý Polák.

ENCE na IEM Cologne
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
ENCE na IEM Cologne

„Nebyla to nejjednodušší část mé kariéry. Šlo to z dlouhodobě dobrých výsledků na strašně špatné v hrozně rychlém sledu,“ vysvětluje. Ale naštěstí to vypadá, že se našla cesta ven. „Bavili jsme se s týmem a řekl jsem jim: ‘Kluci, tahle role mi fakt nevyhovuje. Nemůžete ode mě čekat, že budu takhle agresivní, protože se to nenaučím za pár měsíců. Můžeme takhle hrát dál, ale pak můžete zničit mě, můžete zničit celý tým, protože tohle nám nesedí.’“

A ke změnám došlo. Dycha se vrací na spoustu ze svých starých pozict a spolupracuje s kapitánem a koučem na tom, aby tým šlapal jako hodinky. „Naším cílem je určitě postoupit do play-off, ale hlavně chceme ukázat, že jsme lepší, než jsme vypadali v předchozích turnajích. Vím, že tohle není tak nadupaná skupina, favority jsou snad jedině MOUZ, ale mám pocit, že jsme v naší skupině mezi nejsilnějšíim. Pokud to potvrdíme, budu šťastný," říká dycha. Co myslíte, mají ENCE ještě šanci, nebo je čeká bolestivý rozpad?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama