Ubisoft měl v tichosti pohřbít značku Watch Dogs
i Zdroj: Ubisoft
Gaming Watch Dogs 2 Článek Ubisoft měl v tichosti pohřbít značku Watch Dogs

Ubisoft měl v tichosti pohřbít značku Watch Dogs

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 4. 2024 14:00

Série Watch Dogs skončila. Známý leaker tvrdí, že společnost Ubisoft v tichosti ukončila podporu značky a v budoucnu se s ní již nepočítá. Francouzský gigant však zatím nevydal veřejné prohlášení.

Reklama
Reklama

Další díly akční série Watch Dogs v budoucnu již nemají být na programu. Server Insider Gaming s odkazem na známého leakera j0nathana uvedl, že Ubisoft měl značku pohřbít. Leaker pak v příspěvku na sociální síti X napsal, že společnost tak měla učinit na základě slabého výkonu posledního vydaného dílu Watch Dogs: Legion. Dalším důvodem mělo být ohrožení blíže nespecifikovaným battle royale titulem.

Ubisoft u NPC využije umělou inteligenci. Slibuje lepší zážitek
i Zdroj: Wikimedia Commons/Ubisoft/CC-BY-2.0

Ubisoft u NPC využije umělou inteligenci. Slibuje lepší zážitek

Mnohem hlubší zážitky slibuje Ubisoft ve spolupráci s Nvidií a Inworld AI. Dosáhnout toho mají pomocí využívání umělé…

22. 3. 2024 15:30

Více informací už neznaznělo. Ubisoft se zatím oficiálně k problému nevyjádřil ani po oslovení zahraničními médii. Insider Gaming se však domnívá, že pokud by to bylo pravdou, společnost možná v budoucnosti přehodnotí svůj postoj po nátlaku fanoušků, kteří budou nabuzení na pokračování série. Do kin by totiž v nadcházejících letech měla zamířit filmová adaptace, pokud uspěje, francouzský herní gigant bude chtít ze značky vytěžit co nejvíc.

Insider Gaming taky doplnil, že Watch Dogs se v minulosti prodával dobře. Původní hra dosáhla v roce 2014 hranice deseti milionů prodaných kopií. Watch Dogs 2 vyšlo v roce 2016 a do března 2020 se prodalo taky deset milionů kusů. Navíc Watch Dogs: Legion pak podle VGChartz prodal 1,9 milionu digitálních jednotek za pouhé tři dny. Ve Velké Británii se hra podle zprávy GI Biz v lednu 2023 rovněž dostala do první dvacítky nejprodávanějších titulů na konzoli PlayStation 5.

Nicméně v hodnocení hráči i kritiky si Watch Dogs: Legion nevedl tak dobře jako jeho předchůdci. Na serveru Metacritic se uživatelské hodnocení hry aktuálně pohybuje na úrovni 6,2, což je oproti 7,7 u Watch Dogs 2 prudký pokles.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama