Souboj německých organizací skončil úspěchem pro G2, BIG se postupu nedočkali
i Zdroj: G2 na IEM Sydney 2023 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek Souboj německých organizací skončil úspěchem pro G2, BIG se postupu nedočkali

Souboj německých organizací skončil úspěchem pro G2, BIG se postupu nedočkali

Pavla Doušová

Pavla Doušová

8. 5. 2024 16:30

Úterý bylo násobně úspěšnější pro G2, kteří oponující BIG roznesli na kopytech. Utkání těchto dvou německých týmů se již nějakou dobu nestalo a tak se ne úplně vědělo, co od nich čekat. G2 se tentokrát povedlo ukázat svůj talent na úkor BIG.

Reklama
Reklama

Playoff round 1 začalo právě tímto utkáním. Oběma týmům šlo o mnoho, snaha dostat se do druhého kola playoff a následně do čtvrtfinále bylo hlavním úkolem. Naposledy proti sobě stáli před více než rokem na IEM Katowice 2023. Tam, stejně jako teď na Maltě, odcházeli vítězně G2, kteří následně IEM Katowice vyhráli. 

Tentokrát se začínalo na Infernu, které si tradičně vybrali G2. Že je to ale jejich nejlepší mapa se v prvním poločase neukázalo, BIG měli dvojnásobek bodů a nevypadalo to pro G2 zdárně. V druhé části mapy, na své counter-teroristické straně, se jim podařilo dotáhnout velmi pěknou sedmikolovou sérií výher a šlo se na přesčas. Dva, konkrétně. Celý první poločas vyhrával ten tým, který hrál za counter-teroristy. Až v druhém se to podařilo rozseknout a G2 mapu vyhráli 19-16.

BIG si vybrali Ancient, na kterém se jejich oponentům za poslední dobu moc nedaří. Tento zápas ale v první půlce nepřál vybírajícím, a tak se BIG podařilo vyhrát pouze tři kola. V druhém poločase to nebylo pro čistě německou sestavu o nic lepší, tam si připsali bod pouze jeden. 

Nejlepším hráčem tohoto utkání se stal Nikola “NiKo” Kovač s 50 zabitími a krásným průměrem 101,9 bodů způsobeného poškození za kolo. Nejvíce asistencí si odnesl německý Johannes “tabseN” Wodarz z BIG.

Pro BIG to bohužel znamenalo konec na ESL Pro League Season 19, ale i přesto se dostali do play-off a i to je krásný výsledek. G2 na druhé straně čeká souboj s 3DMAX o postup do čtvrtfinále, kde se vítěz setká s MOUZ. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama