Resident Evil 9 údajně vyjde už v lednu
Gaming Resident Evil Článek Resident Evil 9 údajně vyjde už v lednu

Resident Evil 9 údajně vyjde už v lednu

Václav Brixí

Václav Brixí

6. 5. 2024 10:28

Doposud neoznámeného titulu Resident Evil 9 bychom se mohli dočkat již na počátku roku 2025. Podle dostupných informací jde o doposud nejdražší díl z celé série.

Reklama
Reklama

S informací přišel spolehlivý insider Dusk Golem, který již v minulosti prokázal, že má přístup k důvěryhodným zdrojům ohledně nadcházejících titulů. Ve svém příspěvku na sociální síti X tvrdí, že bychom se velmi brzy měli dočkat oficiálního odhalení, které přiblíží příběhové zasazení hry. Datum vydaní je prý stanoveno na rok 2025. Na základě dřívějších informací se domnívá, že by studio Capcom mělo s datem vydání mířit už na měsíc leden. Upozorňuje však na to, že během vývoje se může ledasco zvrtnout a mohou následovat odklady. Dodává, že je to ale málo pravděpodobné.

“Mám dobré zprávy/zvěsti ohledně Resident Evil 9. Možné zpoždění, o kterém jsem zaslechl nějaké šuškání, můžeme odsunout stranou. RE9 by měl být brzy odhalen a vydán příští rok. Pokud je pravda to, co jsem zaslechl nedávno, bude se jednat o měsíc leden. Hra je ve vývoji přibližně 7 let.”

Další důležitou informací je ta, že chystaný titul vešel do vývoje již v roce 2018, jako potenciální osmý díl. Ve stejné době byl v rámci příprav i Resident Evil Village, který byl původně zamýšlen jako spin-off. Ve finále studio pravděpodobně přehodnotilo plány a z RE Village udělalo plnohodnotný osmý díl. Důvodem mohly být i velké ambice právě připravovaného devátého pokračování. Podle Dusk Golema se má jednat o projekt, kterému byl vyhrazen doposud největší budget v historii celé série. Zároveň se bude jednat o díl s nejdelší dobou vývoje.

V jednom z předchozích příspěvků Dusk Golem prohlásil, že by měl mít Resident Evil 9 otevřený svět. “Dragon's Dogma 2 rozšířilo funkce RE Enginu pro hry s otevřeným světem. Další dva tituly, které budou na této technologii stavět jsou Monster Hunter Wild a Resident Evil 9.” píše na sociální síti X. 

Jednalo by se tak o první Resident Evil hru s plnohodnotným otevřeným světem. To je pravděpodobně i hlavní důvod vyhrazení takových finančních a časových prostředků na její vývoj.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama