Tencent údajně kopíruje Palworld. Hra je již na Steamu
i Zdroj: Tianjin Wumai Technology
Gaming Palworld Článek Tencent údajně kopíruje Palworld. Hra je již na Steamu

Tencent údajně kopíruje Palworld. Hra je již na Steamu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 4. 2024 15:00

Tencent má tvořit kopii letošního hitu Palworld. Tvrdí to vývojáři populárního survivalu ze studia Pocketpair. Nejspíš to odstartuje trend výroby podobných předělávek s mikrotransakcemi.

Reklama

Generální ředitel společnosti Pocketpair Takuro Mizobe vydal na sociálních sítích prohlášení, že největší herní společnost na světě Tencent svým dosud neoznámeným projektem kopíruje Palworld. 

„V Číně různé společnosti současně vyvíjejí mobilní klony Palworldu a rozsah jejich rozpočtu je asi je desetinásobek rozpočtu Palworldu. Vypadá to, že příští rok vyjde tuna her na chov příšer (nebo dívek) v kvalitě Genshin Impact,“ napsal Mizobe. Přesný název titulu od Tencentu, na který se odvolává, neuvedl. Místo toho nabídl snímek obrazovky hry, která dost připomíná senzační hit letošního roku.

Není snadné odhadnout jeho pocity - na první pohled se zdá, že je naštvaný nebo zklamaný kvůli objevujícím se klonům Palworldu, ale pak zprávu uzavírá zdůrazněním, že je to úžasná doba.

Podle serveru Insider Gaming by se mělo jednat o titul Auroria, který je již možné najít na Steamu a měl by vyjít ve druhém kvartálu roku 2024, tedy do konce června.

Je pochopitelné, že na úspěch Palworldu budou chtít navázat i jiné společnosti a pokusí se vytvořit podobné hry, které by jim přinesly slávu a peníze. Ze silného konkurenčního prostředí mohou zejména vytěžit hráči, jelikož vývojáři se budou snažit vytvořit právě jejich titul co nejpropracovanější, aby si získali přízeň uživatelů. Nicméně je možné očekávat, že strategií bude i tvorba free to play her na způsob Palworldu, které však budou obsahovat mnoho mikrotransakcí.

Společnost Pokémon se právně zaměřila na Palworld
i Zdroj: PocketPair

Společnost Pokémon se právně zaměřila na Palworld

Japonská společnost se slavným jménem prověřuje Palworld a jeho tvůrce kvůli možnému porušení práv duševního vlastnictví.

25. 1. 2024 13:00

Ironií na Mizobeho prohlášení také je, že zrovna Palworld lidé často označovali za kopii Pokémonů. Nintendo, respektive Pokémon Company již dřív sdělila, že se mechanismy a prvky survivalu bude zabývat pro přezkoumání, zda nedošlo k porušení autorských práv. Dosud nepadl žádný verdikt.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama