Palworld pravděpodobně míří na PlayStation a Nintendo
i Zdroj: Pocketpair
Gaming Palworld Článek Palworld pravděpodobně míří na PlayStation a Nintendo

Palworld pravděpodobně míří na PlayStation a Nintendo

Václav Brixí

Václav Brixí

18. 3. 2024 17:00

Ředitel studia Pocket Pair, které stojí za nedávným hitem Palworld, by rád hru vydal i na dalších platformách. Zmiňuje i možnost spolupráce s většími studii či akvizici.

Reklama

Palworld je bezpochyby jedním z největších překvapení začátku roku 2024. Krátce po nenápadném vydání na PC a Xboxu ho bylo všude plno a uzurpoval si veškerou pozornost. Nyní ředitel studia Pocket Pair, které za hrou stojí, potvrzuje spekulace, že se pracuje na vydání titulu pro další platformy. Těmi logicky nemůže být nic jiného, než konzole PlayStation 4 a 5 a Nintendo Switch.

Kromě této informace se Takuro Mizobe rozpovídal rovněž o nadcházejících plánech studia. Nabízejí se prý možnosti partnerské spolupráce s nějakým větším vydavatelem nebo dokonce akvizice studia. Zároveň však potvrdil, že v současnosti o těchto možnostech nejedná s nikým ze společnosti Microsoft. Žádná další konkrétní jména v rozhovoru nepadla.

Zneklidňující temné motivy v roztomilé hře pro děti zvané Palworld
i Zdroj: Pocket Pair

Zneklidňující temné motivy v roztomilé hře pro děti zvané Palworld

Japonská open world novinka, která je stará sotva měsíc, působí zprvu jako pestrobarevná, roztomilá a možná až dětská hra.…

22. 2. 2024 12:30

Studio Pocket Pair podle slov jeho ředitele plánuje zůstat i nadále malým studiem se stejným vývojářským týmem. Jeho cílem je údajně pokračovat ve vytváření a vydávaní menších her, jelikož velké AAA projekty nejsou pro něj. Toto tvrzení následné opírá o myšlenku, že právě malá studia jsou hlavními inovátory v herním průmyslu. Mizobe je zároveň jediným vlastníkem společnosti a má tedy v rozhodování o její budoucnosti volnou ruku. To se také v dohledné době nezmění, jelikož v plánech do budoucna nefiguruje ani nabízení akcií studia na veřejně obchodovatelných trzích.

Co se týče dalších potenciálních titulů studia Pocket Pair, přepokládá Takuro Mizobe, že nebudou mít tak obrovský úspěch, jako Palworld. Zmiňuje však, že se i nadále budou držet mechanik, které umožňují hru ve více hráčích. Možnost hrát s přáteli je podle něj klíčovým aspektem úspěchu v dnešním herním průmyslu. I proto se studio kromě rozšíření působnosti na další platformy soustředí především na zprovoznění crossplay připojení. V ideálním případě by pak spolu mohli hrát hráči na PC, Xboxu, PlayStationu i Nintendu Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama