Pět klíčových hráčů, které se vyplatí sledovat na The International 2024
i Zdroj: Tundra Esports
Esport Dota 2 Článek Pět klíčových hráčů, které se vyplatí sledovat na The International 2024

Pět klíčových hráčů, které se vyplatí sledovat na The International 2024

Michal Mašika

Michal Mašika

Představení 5 klíčových hráčů turnaje, na jejichž zápasy byste se určitě měli dívat, pokud se plánujete něco v Dotě přiučit.

Reklama

Oliver “Skiter” Lepko - Team Falcons

Slovenská hvězda Skiter je pro české a slovenské fanoušky jednoznačně nejzajímavější osobou celého turnaje. Vítěz ročníku 2022 se na turnaj dostal s týmem Falcons díky přímé pozvánce za skvělé výkony během sezóny.

Letos se mu podařilo zvítězit na ESL One Birmingham a ovládl také DreamLeague Season 22. K těmto úspěchům přidal i bronzovou medaili z prestižního turnaje Riyadh Masters. Na konci června navíc dosáhl magické hranice 13000 MMR, což z něj dělá jednoho z nejnadanějších carry hráčů současnosti.

Magomed “Collapse” Khalilov - Team Spirit

Ruský offlaner je jedním z devíti lidí, kterým se podařilo ovládnout The International hned dvakrát. Poprvé zvítězil v roce 2021 díky famózní otočce v grandfinále proti PSG.LGD a podruhé loni, kdy jeho tým Spirit ve finále přejel Gaimin Gladiators 3:0. Collapse je známý především díky své poziční hře a perfektnímu asistování svým core hráčům v teamfightech. Pokud máte rádi akční hru se spoustou akce, je Collapse ten pravý hráč pro sledování.

Zhao “XinQ” Zhixing - Extreme Gaming

XinQ se dostal do povědomí komunity po nahrazení legendárního supporta Fy v PSG.LGD, s nimiž se záhy dostal do grandfinále TI 2021. Je proti němu velmi těžké hrát, jelikož zvládne fenomenálně zahrát jakéhokoli support hrdinu. Soupeři se obzvláště bojí jeho Rubicka, s nímž dokáže neskutečně čarovat podobně jako jeho předchůdce Fy. S Extreme Gaming letos hrál převážně na asijských turnajích, kde naprosto dominovali a získali řadu zlatých medailí. Čínská Dota už zdaleka není to, co bývala, ale pokud jí má někdo obnovit zašlou slávu, je to právě XinQ a jeho tým Extreme Gaming.

Topias “Topson” Taavitsainen - Tundra Esports

Loňský návrat dvojnásobného mistra světa a jednoho z nejlepších midlanerů historie provázelo bouřlivé nadšení fanoušků. Na The International si zahraje po třech letech a bude jedním z pár vyvolených, kteří budou bojovat o rekordní třetí zisk Aegisu. Topson je známý svým značně odlišným stylem od ostatních midlanerů, který spočívá ve vyšší aktivitě a značné pomoci svému týmu. Pokud dostane Topson do svých rukou Invokera nebo Monkey Kinga, rozhodně byste neměli odcházet od obrazovky.

Wang “Ame” Chunyu - Extreme Gaming

Ame se řadí mezi absolutní špičku na poli carry hráčů již řadu let a hned dvakrát byl neskutečně blízko zisku titulu. V roce 2018 podlehl s PSG.LGD 2:3 rozjetým OG a o tři roky později ho stejným poměrem připravil o Aegis tým Spirit. Ame se vyznačuje neuvěřitelnou versatilitou. Ať mu svěříte jakéhokoli hrdinu, téměř vždy se mu bude dobře dařit, i když jeho tým strádá. Pokud byste chtěli na východní polokouli najít lepšího carry hráče, budete hledat marně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama