Overwatch 2 už nedostane žádný další PvE obsah
Gaming Overwatch 2 Článek Overwatch 2 už nedostane žádný další PvE obsah

Overwatch 2 už nedostane žádný další PvE obsah

Václav Brixí

Václav Brixí

26. 3. 2024 09:20

Podle dostupných informací se vedení Blizzardu rozhodlo ukončit vývoj jakéhokoliv dalšího PvE obsahu pro hru Overwatch 2, stojí za tím neuspokojivé finanční výsledky.

Reklama

Portál Bloomberg před pár dny přišel se zprávou, že titul Overwatch 2 definitivně ukončuje vývoj, jakéhokoliv dalšího PvE obsahu. Tedy příběhových misí pro jednoho či více hráčů. Tento typ obsahu přitom byl hlavním důvodem vzniku druhého dílu jedné z nejpopulárnějších her všech dob. Hráči se přitom od vydání dočkali pouze tří misí, které si navíc museli ve hře zakoupit. Jejich prodeje však nebyly ani zdaleka tak uspokojivé a tak se vedení společnosti Activision Blizzard rozhodlo tuto součást hry dále nerozvíjet.

Za tímto rozhodnutím stojí dle dostupných informací rovněž velký úbytek pracovních sil, které byly tomuto projektu přiřazeny. Vedení společnosti se navíc uchýlilo ke krokům, které vedly k odebrání pololetních bonusů pracovníků, kteří se věnovali právě titulu Overwatch 2. V rámci společnosti byly dříve všem pracovníkům pololetně vypláceny bonusy na základě výše zisků celé společnosti. Díky restrukturalizaci vedení se však tyto podmínky změnily a pracovníci začali být odměňováni na základě zisků konkrétní značky, na které pracovali. To vedlo k tomu, že vývojáři starající se o Overwatch 2 v prvním pololetí roku 2023 neměli obdržet žádné bonusy, avšak společnost se snažila nedostatky vyvážit z vlastních rezerv. Za druhé pololetí pak tito vývojáři neobdrželi ani bonus, natož pak finanční náhradu.

Titul Overwatch 2 již od svého vydání v roce 2022 sbírá smíšená až negativní hodnocení a potýká se s jedním problémem za druhým. Ať už je to systém monetizace, nedostupnost obsahu, nedodržování slibovaných plánů a tak dále. I přesto se v týmu, který na hře pracuje, objevují optimistické hlasy věřící v její dlouhodobý úspěch. Otázkou ale zůstává, zdali jí hráči po tolika ranách dají ještě šanci. Taktéž se nabízí myšlenka, zdali by měli být vývojáři finančně perzekuováni kvůli špatným strategickým rozhodnutím ze strany vedení společnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama